Egy lépésre került az Erste Liga megnyerésétől a Csíkszeredai Sportklub

Hátrányból fordítva tudott győzni Brassóban a Csíkszeredai Sportklub. A csíkiak hatalmas lépést tettek az Erste Liga megnyerése felé, amelytől már csak egy győzelem választja el őket.

Jól kezdte a meccset a hazai csapat, alig lépett a második percbe a számláló, máris vezettek a kék-sárgák. Wilson asszisztja után Fowlie volt eredményes (1-0). Ezt követően kimaradt egy vendégelőny, majd egyenlő létszámnál Becze Tihamér a saját harmadból indulva lőtt nagy gólt kiegyenlítve ezzel az állást (1-1). A vendégek gólszerzője néhány perc múlva nehéz helyzetbe hozta csapatát, miután Polc kapuja előtti szabálytalansága után kétperces büntetést kapott. A Corona ki is használta az emberelőnyt, ismét Fowlie talált be kihasználva a vendégvédők bizonytalanságát (2-1).

Lassabb játékot és jóval kevesebb eseményt hozott a második játékrész. Hosszú ideig csak mezőnyjátékot láthattunk a jégen, ritkán forogtak veszélyben a kapuk. A mérkőzés felén túllépve újra villant Becze és közelről bekotort egy korongot Polc mellett (2-2). Két harmadnyi játék után ugyanaz az eredmény állt tehát a táblán, mint a párharc összesített állása, semmi nem dőlt el.Becze Tihamér két góllal vette ki a részét a Sportklub sikeréből | Fotó: Brassói Corona

Ott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták, kevés eseményt jegyezhettünk fel, csendesen csordogált a játék a záróharmad első perceiben. A Sportklub kihagyott egy újabb emberelőnyt, aztán a játékrész feléhez közeledve Blackwater szépen húzta el a korongot Polc előtt és megszerezte a vezetést a vendégeknek a mérkőzésen először (2-3). Nem sokkal később Fodor fegyelmezetlensége ért két perces büntetést, ám megúszta a vendégcsapat az emberhátrányt. Két perccel a vége előtt meghúzta a hazai szakvezetés a kötelezőt és lehívta Polcot a kapuból. Különösebb veszélyt nem tudtak kialakítani a mezőnybeli létszámfölényben a kék-sárgák, sőt 25 másodperccel a végső dudaszó előtt Combs is betalált végképp pontot téve így a küzdelem végére (4-2).

A Csíkszereda idegenbeli győzelmével hatalmas lépést tett az Erste Liga megnyerése felé. Az összesített állás 3-2 a Sportklub javára, a kék-fehérek csütörtökön, hazai pályán akár le is zárhatják a sorozatot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?