A Csíkszeredai Sportklub elleni drámai küzdelem után bajnok a Brassói Corona

Fotó: Gábos AlbinFordulatokkal teli mérkőzést hozott a román jégkorong bajnokság döntőjének ötödik, mindent eldöntő összecsapása csütörtök este. Felváltva vezettek a csapatok, a Brassói Corona az utolsó öt percben fordította a maga javára a csíkszeredai Sportklub elleni mérkőzést.

Érdekesen alakult a román bajnoki döntő első négy mérkőzése. Először a Csíkszereda aratott két egyértelmű győzelmet a Brassó vendégeként, majd a Corona leckéztette meg kétszer a Sportklubot a saját pályáján. Így két-két diadallal érkeztek a mindent eldöntő ötödik meccshez, amelyet ismét a Cenk-alatti városban játszottak. A házigazdák tulajdonképpen címvédésre készültek, hiszen a legutóbb végigjátszott 2018/2019-es szezonban a kék-sárgák diadalmaskodtak, míg az előző sorozat a világjárvány miatt félbeszakadt, és nem hirdettek bajnokot.

A két győztes mérkőzéssel a hátuk mögött érkező brassóiak azonnal nekimentek a vendégeknek, sorra alakították ki a helyzeteket. A csíkiak szerencséjére Szamankov a rájátszásbeli formáját hozta, a fehérorosz hálóőr ugyanis rendre jobb teljesítményt nyújt a küzdelmek „halálos” szakaszában. A 9. perc közepén azonban kiszolgáltatott helyzetbe hozták társai a vendégkapust, és a hazaiak Mc Fadden révén megszerezték a vezetést (1-0). Két  és fél perc elteltével teljes volt a vendégsokk, a kék-fehérek védelme sorozatos hibákat követett el, amit az első gólnál asszisztot jegyző Gliga használt ki, távolról eleresztett korongja Láday ütőjén megpattanva vágódott Szamankov kapujába (2-0).

Nehezen találta a ritmust a Szereda, nem ízlett Beczééknek a brassóiak agresszív letámadása. A játékrész végéhez közeledve több alkalommal kiszabadult a szorításból a vendégcsapat, és közvetlenül szünet előtt meghozta a gyümölcsét az igyekezetük. Loginov kapuvasa után Blackwater tizedmásodpercekkel a dudaszó előtt helyezett a hálóba visszahozva a vendégek aranyérmes reményeit (2-1).

Jól állt bele a folytatásba a Sportklub, egyre veszélyesebb támadásokat vezettek a vendégek. A mérkőzés felén túllépve újra Blackwater villant ismét és kiegyenlítette az állást (2-2). Kezdődhetett minden elölről. A hazaiak igencsak zokonvették a csíki találatot, óriási energiákat mozgósítottak az újabb gól elérése érdekében. Azonban a vendégvédelem stabilan állt a lábán  és sorra visszaverték a kék-sárga rohamokat, sőt, Loginov kapuvasat is lőtt egy ellentámadás során. Az eredmény nem változott, döntetlennel futottak neki a csapatok az utolsó harmadnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Fantasztikusan kezdte a záró játékrészt a Csíkszereda, alig telt el fél perc és Loginov révén átvették a vezetést (2-3). Ettől kezdve a vendégek igyekeztek biztonsági játékot hozni, hosszú perceken át jól ölték az időt Taratukhinék. Ám még korántsem volt vége, az 53. percben Loginov kapott két perces büntetést játék késleltetésért. A kiállítás lejártának pillanatában egy korong átcsorgott a vendégvédelmen és Klempa közelről nem hibázott (3-3). A középkezdés után újra Loginov került a középpontba, eladott korongja után Fowlie ismét vezetést szerzett a hazaiaknak (4-3). Hatalmas fordulat!

A maradék játékidő hamar lepörgött, a vendégeken a kapulehozatal sem segített. Győzött a Brassói Corona és ezen a néven a negyedik jégkorong országos bajnoki címet szerezte meg. A csíkszeredaiakat a szezonban az Erste Liga győzelem vigasztalhatja, a hazai sorozatokban, a román kupában és a bajnokságban egyaránt a Brassó bizonyult jobbnak.

Jégkorong román bajnokság, döntő, 5. mérkőzés
Brassói Corona - Csíkszeredai Sportklub 4-3 (2-1, 0-1, 2-1)
A párharc végeredménye: 3-2
A román jégkorongbajnokság 2020/2021-es szezonjának bajnoka a Brassói Corona

Kapcsolódók

Kimaradt?