Kikapott a Sportklub Csíkszeredában – még nem dőlt el a román jégkorongbajnokság

Fordulatos, izgalmas mérkőzést hozott hétfő este a román jégkorong-bajnokság döntőjének harmadik, Csíkszeredában lejátszott összecsapása. A Sportklub  háromgólos előnyt tékozolt el, és nem tudott élni a hazai pálya előnyével a Brassói Corona ellen. 

Egyetlen győzelemre lett volna szüksége a Csíkszeredai Sportklubnak ahhoz, hogy az Erste Liga trófeája után újabb elsőséget zsebeljen be, és a román bajnokság legjobbjának járó kupa is a székelyföldi városba kerüljön. Ehhez „mindössze” győznie kellett hétfő este hazai pályán a román bajnoki döntő harmadik összecsapásán.

Ennek megfelelően lehengerlően kezdtek Jason Morgan tanítványai, sorra dolgozták ki a helyzeteket a mérkőzés első felében a kék-fehérek. Lendületüket az sem törte meg, hogy a 7. perc végén Becze kiállítása révén emberhátrányba kerültek. Sőt 11 perc elteltével már hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Fodor Csanád volt harcos a brassói kapu előtt és szerezte meg a vezetést a csíkiaknak (1-0).

Ezután következett a döntő során már-már megszokottá vált kiállítás-áradat. A fehérorosz bírók nem hazudtolták meg magukat, előbb Casaneanu mehetett kényszerpihenőre a hazai gól után fél perccel, majd a vendégektől Gliga és Wilson is megkapta a maga két percét. Így kettős előnyben támadhatott a Sportklub, amit egy végletekig kijátszott akció végén Taratukhin váltott gólra (2-0). A házigazda még kihúzott egy emberhátrányt, a slusszpoént pedig Becze dudaszó előtt született gólja jelentette (3-0).Fotó: Gábos Albin

A második harmadban ott folytatták a felek, ahol az elsőben abbahagyták. A Sportklub nagyon megnyomta a játékrész elejét, sorra dolgozták ki a nagyobbnál-nagyobb helyzeteket Becze Tihamérék. Ám a lehetőségek kimaradtak, a Brassó pedig, ahogy ez lenni szokott, talált egy gólt és megkezdte a felzárkózást, a 27. percben Carlson volt eredményes (3-1). Alig telt el három perc és Fowlie is betalált (3-2).

Erre Blackwater révén hamar érkezett a válasz (4-2), ám ezután ismét a vendégek percei következtek. Másodpercekkel a hazaiak negyedik találata után Mcfadden ismét egyre csökkentette a vendéghátrányt (4-3), a 33. perc közepén pedig Fowlie újabb góljával már egál állt az eredményjelzőn (4-4). És még nem volt vége a vendégek szárnyalásának, a harmad vége előtt bő két perccel Valchar is betalált volt csapata ellen (4-5). Hihetetlen fordulat!

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Csapkodó játékkal indult a záró húsz perc, amelyre a hazai szakvezetés a második harmadban öt gólt kapó Adorján helyett Szamankovot állította a kapuba. A Brassó eredményesen tördelte a játékot, nem tudtak kibontakozni a hazai támadások. A 44. percben Loginovot küldték ki két percre a játékvezetők, ám különösebb veszélyt nem jelentettek a vendégek a hazai kapura, ahogy a következő vendégelőny is eseménytelenül telt el.

Nagy esélyt kapott a Sportklub az 53. percben. Előbb Mc Fadden, majd Gliga is a kiállítás sorsára jutott, a kettős emberelőnyt Wishart váltotta gólra (5-5). A szimpla előnyben nem jött újabb hazai gól, lejárta után érkezett viszont a következő vendégtalálat. A kivédekezett hátrányt követően  Fowlie lőtt bombagólt (5-6). A Brassó győzelmével elnapolta a bajnokavatást és 2-1-re módosította a döntő párharc összesített állását. Folytatás kedden ismét Csíkszeredában.

Jégkorong román bajnokság, döntő 3. mérkőzés
Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona (3-0, 1-5, 1-1)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya, zárt kapuk mögött

Kapcsolódók

Kimaradt?