Jégkorong: a román bajnokság döntőjébe jutott a Csíkszeredai Sportklub

A Csíkszeredai Sportklub lesz az ellenfele a Brassói Corona csapatának a román jégkorongbajnokság döntőjében. A székelyföldiek hazai pályán háromgólos győzelemmel zárták le a Galaci CSM elleni párharcot, így a Román Kupa és az Erste Liga után a harmadik sorozat végső párharcában is a Cenk-alatti sárga-kékekkel nézhetnek farkasszemet.

Jól indult a mérkőzés hazai szempontból, az Erste Liga rájátszásának gólrekordere, Combs már a hetedik percben betalált (1-0). Ezt követően ismét hozták a formájukat a két csapat korábban lejátszott mérkőzésein is főszerepet játszó fehérorosz játékvezetők. Sorban fújták a kiállításokat a sporik, a Sportklub háromszor, a Galac két alkalommal kényszerült emberhátrányba. Mindebből a Duna-partiak jöttek ki jobban és a 19. percbe lépve kiegyenlítették az állást, Polinin volt a gólszerző (1-1).

A második húsz perc újabb nyolc (!) kiállítást és mindössze egyetlen gólt hozott. A 27. percben Blackwater vette vissza a vezetést a Sportklubnak, a kanadai vendégjátékos, minő meglepetés, emberelőnyben talált be (2-1). A játékrész további perceiben néha egyszerűen követhetetlen volt, melyik csapatnak hány játékossal is kellene a jégen lennie…

A záró harmad elején Taratukhin nyomatékosította, hogy a Sportklub játékosai nem kívánnak még egyszer Galacra utazni ebben a szezonban és két gólosra növelte az előnyt (3-1). Erre Irimia révén  az 51. percben még volt válasza a CSM-nek, ám a hazaiak két újabb góllal biztosították a győzelmüket és ezzel részvételüket a román bajnoki döntőben. Az utolsó két Sportklub találatot Láday és Maylan szerezte beállítva az 5-2-es végeredményt.

A párharcot a Csíkszeredai Sportklub nyerte 3-1 arányban, Beczéék szezonbeli harmadik döntőjükre készülhetnek. Érdekesség, hogy a Román Kupa, és az Erste Liga végső párharcában is a Brassó volt a kék-fehérek ellenfele. A két erdélyi csapat különmeccsének állása eddig egy-egy, hiszen a Corona a Román Kupát, míg a Sportklub az Erste Liga trófeáját emelhette magasba.

Román jégkorong-bajnokság, elődöntő, 4. mérkőzés
Csíkszeredai Sportklub–Galaci CSM 5–2 (1:1, 1:0, 3:1)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya, zárt kapuk mögött
Gólszerzők: Combs (7.p.), Blackwater (27.p.), Taratuhin (44.p.), Láday (57.p.), Maylan (58.p.), ill. Polinin (19.p.), Irimia (51.p.)
Kapura lövések: 47–29
Kiállítások: 10, ill. 18 perc

(Borítókép: Galaci CSM Facebook-oldal)

Kapcsolódók

Kimaradt?