Jégkorong: egyenlített a Sportklub, a kiesés szélére sodródott a Gyergyó

Gólgazdag márkőzéseket hozott a romániai jégkorong bajnokság rájátszásának második fordulója. A Csíkszereda Galacon tudott győzni, míg a Gyergyói HK ismét kikapott Brassóban. A csíkszeredai Becze Tihamér mesterhármast szerzett.

Galaci CSM – Csíkszeredai Sportklub

Szerdán sima vereséget szenvedett a székelyföldi csapat a Duna partján, egy nap múlva újra összecsaptak a felek. Ezúttal jól kezdett a Sportklub, szűk negyed óra alatt kétgólos előnyre tettek szert Jason Morgan tanítványai. Előbb az Erste Liga rájátszásának gólrekordere, az amerikai Combs talált be, majd Becze volt eredményes (0-2). Hogy ne nyugodjanak meg túlzottan a kék-fehérek, arról a 16. percben Skachkov gondoskodott (1-2). A játékvezetők az előző mérkőzéshez hasonlóan most sem fukarkodtak a kiállításokkal, ám az első harmad mindhárom emberelőnye kihasználatlan maradt, a Galac kétszer a Sportklub egyszer támadhatott 2 percig létszámfölényben.

A második harmadot is jól kezdte a vendégcsapat. Taratukhin alig két perc elteltével visszaállította a kétgólos különbséget (1-3). A játékrész felén túllépve Becze duplázott, két perc múlva pedig ismét Skachkov volt eredményes megszerezve a mérkőzés első emberelőnyös találatát (2-4). Ezt követően megrázta magát a Csíkszereda és másfél percen belül kétszer is mattolták Onodit, a 37. percben Loginov, majd ismét Becze talált be (2-6). A második felvonásban a játékvezetők nem kevesebb, mint hat kiállítást ítéltek a csapatok ellen, érdekesség, hogy egymást követően kétszer is páros kiállítást fújtak, így rövid ideig három a három ellen játszhattak a felek.

A záró játékrészben még három gólt láthattunk, a hazaiak Kirichenko és Berdila révén kétszer, a vendégek pedig egyszer voltak eredményesek, a csíki találatot Blackwater szerezte (4-7). Érdemes megjegyezni, hogy a számos kiállítást hozó találkozón csupán egyetlen emberelőnyös gól született.

A Sportklub győzelmével kiegyenlítette a párharc állását és elvette a Galac pályaelőnyét. Folytatás 1-1-es összesített állásról Csíkszeredában vasárnap és hétfőn.

Jégkorong, román bajnokság, elődöntő 2. mérkőzés
Galaci CSM – Csíkszeredai Sportklub 4-7 (1-2, 1-4, 2-1)
Galac, zárt kapuk mögött

Brassói Corona – Gyergyói Hoki Klub

Szerdán csak hosszabbításban tudott nyerni a hazai gárda, csütörtökön azonban elmaradtak az izgalmak. A Brassó a mérkőzés feléig ötgólos előnyre tett szert. Carlson és Valchar duplázott, és Mc Fadden is eredményes volt, így 29 perc játék után a lényeges kérdések eldőlni látszottak. A második szünet előtt  St Amant szépített, így 5-1-es eredménnyel futottak a felek a harmadik játékrésznek.

Az utolsó húsz percben nagy rohamot indított a GYHK és felzárkóztak két gólra az 50. percre (5-3), ám a fordítástól messze voltak a piros-fehérek. A hátralévő percek még egy-egy hazai és vendég találatot hoztak, Valchar triplázott és Szabó Pál Krisztién is feliratkozott a góllövők sorába (6-4). A Brassó győzelmével egy diadalra került a bajnoki döntőtől, folytatás vasárnap Gyergyószentmiklóson.

Jégkorong, román bajnokság, elődöntő 2. mérkőzés
Brassói Corona – Gyergyói Hoki Klub 6-4 (3-0, 2-1, 1-3)
Brassó, zárt kapuk mögött

(Borítókép: Brassói Corona)

Kapcsolódók

Kimaradt?