Jégkorong: előnyben a Brassó és a Galac a román bajnokság rájátszásában

Nem tudott ráhangolódni a román bajnokság rájátszására az Erste Liga megnyerése után a Csíkszeredai Sportklub, és az elődöntő első mérkőzésén sima vereséget szenvedett a Galaci CSM otthonában. A másik párharcban a Gyergyói HK hosszabbítást követően kapott ki Brassóban. A gyergyóiak 21 éves játékosa, Szigeti Ákos horrorsérülést szenvedett a Corona elleni összecsapáson.

Galaci CSM–Csíkszeredai Sportklub

Jól kezdte a galaci mérkőzést az Erste Liga győztes Sportklub. A kék-fehérek a 7. percben emberelőnybe kerültek, amit Taratukhin révén használtak ki (0–1). Nem tartott sokáig a csíki öröm, két perccel később egyenlített a Gecse kiállítása miatt létszámfölényben játszó házigazda (1–1). A két speciális játékhelyzetből született találatot követően leginkább újabb kiállításokat jegyezhettünk fel az első harmad további részében, szám szerint hármat. A Sportklub egyet, míg a Galac kettőt hagyott kihasználatlanul.

A második játékrész elején kihagyott még egy előnyt a Szereda, a játékrész feléhez érve pedig újra átvették a vezetést a Duna-partiak, Constantin Mircea talált be (2–1). Három perc múlva ismét ő volt eredményes, emberhátrányban növelte kettőre a különbséget (3–1). A produkcióját megirigyelhette Taratukhin, a csíkiak orosz vendégjátékosa, aki szintén duplázott a 38. percben (3–2). Alig telt el 10 másodperc a vendégek szépítése után, amikor Skachkov kihasznált egy újabb emberelőnyt és visszaállította a két gólos hazai előnyt (4–2).

A záró játékrészben hiába támadhatott szimpla, majd kettős emberelőnyben is a Csíkszereda, Beczéék nem tudtak közelebb zárkózni. A találkozó végére Neznamov tett pontot üres kapus találatával, miután a vendégek szakvezetése Szamankov kapus lehozatalával próbálkozott a hajrában (5–2).

Összességében a motiváltabb és helyzeteit jobban kihasználó Galac megérdemelt győzelmet aratott és szerzett előnyt a három győzelemig tartó elődöntőben. Az összesített állás 1–0 a Galac javára, folytatás csütörtökön szintén a Duna-parti városban.

Jégkorong, román bajnokság, elődöntő 1. mérkőzés
Galac, zárt kapuk mögött
Galaci CSM–Csíkszeredai Sportklub 5–2 (1–1, 3–1, 1–0)

Brassói Corona–Gyergyói HK

Az elődöntők másik párharcában a Brassói Corona hazai pályán hosszabbításban kerekedett felül a Gyergyói Hoki Klub gárdáján. A vendégek Biró Gergő révén megszerezték a vezetést a 6. percben (0–1), a hazaiak az első harmad vége előtt Molnár Zsombor találatával egyenlítettek (1–1).

A második játékrész sokáig a brassó szája íze szerint alakult. A kék sárgák háromgólos előnyt dolgoztak ki a 33. percre. Klempa, Tranca, majd Valchar volt a gólszerző (4–1). A dudaszó előtt Péter Zsolt szépített (4–2).

Izgalmasan alakult a záró játékrész. Az 50. percben St. Amant egy gólra hozta fel a székelyföldi csapatot (4–3).

Ezt követően jégpályákon ritkán látható jeleneteknek lehettünk szemtanúi. Bő hét perccel a rendes játékrész vége előtt a vendégek csatára, Szigeti Ákos indult meg a Brassói harmad felé egy koronggal, amikor a hazai védők szerelték. A fiatal gyergyói támadó olyan szerencsétlenül esett, hogy az esetet követően magatehetetlenül terült el a játéktéren.

Az első hírek szerint a játékos a fejét üthette be erősen, a jégen elsősegélyben részesítették, majd rövid várakozás után egy mentő is a jégre érkezett. A csatárt beszállították a mentőautóba, majd hosszú-hosszú feszült percek következtek, amíg sikerült állapotát stabilizálni és szállítható állapotba hozni. Ezt követően Szigetit a brassói kórházba szállították, a játék pedig folytatódott.

A kényszerszünet a hazaiakat zavarta meg jobban, a vége előtt másfél perccel hosszabbításra mentette a mérkőzést a GYHK. A ráadás vége előtt fél perccel Tranca második találata a hazaiak javára döntötte el a meccset (5–4). A Brassó összesítésben 1–0-re vezet, folytatás csütörtökön szintén a Cenk alatti város jégcsarnokában.

Jégkorong, román bajnokság, elődöntő 1. mérkőzés
Brassó, zárt kapuk mögött
Brassói Corona–Gyergyói Hoki Klub 5–4 (1–1, 3–1, 0–2, 1–0) Hosszabbítás után

(Borítókép: archív | Brassói Corona)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?