Jégkorong: Vezet a Csíkszereda, söpréssel jutott a döntőbe a Brassó

Az Erste Liga után a román jégkorong bajnokságban is körvonalazódik a Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona döntő. A csíkiak hazai pályán aratott diadalukkal egy győzelemre kerültek a végső párharctól, a Brassó pedig Gyergyószentmiklóson is győzni tudott és elsőként jutott a fináléba.

Csíkszeredai Sportklub - Galaci CSM

Fehérorosz játékvezetők vezették a Csíkszeredai Sportklub Galaci CSM összecsapást. Ha már Csíkszeredáig elutaztak a bírók, igyekeztek emlékezetessé tenni fellépésüket. Ez sikerült is nekik, már az első harmadban letették a névjegyüket. A játékosok kis túlzással többet időt töltöttek a büntetőpadon, mint a jégen.

A két csapat ellen nem kevesebb, mint 6-6 kisbüntetést ítéltek a derék „zebrák”. Ennek megfelelően csupa speciális játékhelyzetben született gólt láthattunk az első húsz percben. Emberelőnyben Skachkov szerzett vezetést a vendégeknek, amit kettős fórban Taratukhin egalizált, 1-1 állt az eredményjelzőn az 5. percben. Ezt követően valóságos kiállítás-cunami következett, sorban mehettek kényszerpihenőre a játékosok. Gól azonban csak a vendégek szereztek, a 12. percben Rybalko volt eredményes (1-2).

Mindezek után valóságos csoda, hogy a második felvonásban csupán három kisbüntetést fújtak a bírók és egyetlen emberelőnyös gólt láthattunk. A játékrész elején megrázta magát a Sportklub. Előbb Tousignang egyenlített egy ziccerig kijátszott támadás végén, majd Loginov révén átvették a vezetést a hazaiak (3-2). Erre még volt válasza a galaciaknak, a 32. percben Makarov egalizált (3-3). Nem sokáig mutatott döntetlent az eredményjelző, újabb két csíki találat foglalta keretbe a CSM gólját. Két percen belül Becze és Fodor is betalált, így kétgólos előnnyel futottak neki a záró harmadnak a csapatok (5-3).

A harmadik húsz perc elején megint a kiállítások voltak a középpontban. A vendégek kettős emberelőnyben lopóztak közelebb Paior révén (5-4). A további izgalmak azonban elmaradtak. Tousignan duplázni tudott az 50. percben és a vége előtt fél perccel Biró is feliratkozott a gólszerzők közé 7-4). A hazaiaknak még az is belefért, hogy Becze az 58. percben büntetőt hibázott.

A Sportklub győzelmével 2-1-re vezet a párharcban, folytatás hétfőn szintén Csíkszeredában.

Jégkorong, román bajnokság elődöntő 3. mérkőzés
Csíkszeredai Sportklub – Galaci CSM 7-4 (1-2, 4-1, 2-1)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya zárt kapuk mögött
A három győzelemig tartó párharc állása 2-1 a Csíkszereda javára

Gyergyói Hoki Klub – Brassói Corona

Bár sokáig szoros volt, végül magabiztos Brassó győzelemmel zárult az elődöntők másik párharca Gyergyószentmiklóson. A GYHK hiába vezetett az első harmadban, majd a második felvonás során kétszer is, a vége öt gólos vendégsiker lett. Az utolsó játékrészben a Corona hét perc alatt ötször is betalált Ruczuj Gellért kapujába, míg a székelyföldiek nem tudtak válaszolni. A Brassó győzelmével elsőként jutott be a román bajnokság döntőjébe méghozzá söpréssel, azaz 3-0-s összesítéssel hozták a párharcot.

 Jégkorong, román bajnokság elődöntő 3. mérkőzés
Gyergyói Hoki Klub –  Brassói Corona 3-8 (1-0, 2-3, 0-5)
Gyergyószentmiklós, zárt kapuk mögött
A három győzelemig tartó párharc végeredménye 3-0 a Brassó javára.

(Borítókép: Gyergyói Hoki Klub Facebook-oldala)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?