Egy győzelemre a bajnoki címtől a Csíkszeredai Sportklub

A második mérkőzést is megnyerte a Csíkszeredai Sportklub a Brassói Corona ellen a román jégkorong bajnokság-döntőjében. Brassói sikerükkel a székelyföldiek egy győzelemre kerültek az újabb bajnoki címtől. Becze Tihamér mesterhármast szerzett.

Villámrajtot vett a házigazda Brassói Corona a bajnoki döntő második összecsapásán és fél perc elteltével előnybe került. A hazai védők bizonytalanságát Klempa használta ki és lőtt nagy gólt Adorján Örs hálójába (1–0). A sárga-kékek hívei aligha gondolták, hogy ez lesz kedvenceik egyetlen találata a mérkőzésen.

De maradjunk az első harmadnál! A gyors brassói gól után hamar magára talált a Csíkszereda, a 7. percben Farkas Tamás egyenlítette ki az állást, a csíkiak 92-ese emberelőnyben volt eredményes (1–1). A továbbiakban kimaradt még egy vendégelőny, és kétszer a hazaiak is létszámfölényben támadhattak, ám ők is eredménytelenül tették ezt.

A középső játékrész izgalmas hokit hozott, mindkét kapu gyakran forgott veszélyben, ám mindkét kapus nagy formában védett. A mérkőzés felén túllépve Becze szép találattal juttatta előnyhöz a vendégeket (1–2). Támadott a Brassó, mentek előre becsülettel, ám ezen az estén valahogy semmi nem akart összejönni a hazaiaknak. A játékrész végéhez közeledve kettős emberelőnyben is támadhatott a Corona, ám nagyobb helyzet nélkül pergett le az 5–3 elleni játék.

A záró húsz perc gyors vendéggóllal indult, Becze duplázott a 44. percben (1–3), majd a hajrához közeledve ugyanő volt eredményes büntetőből (1–4). A Sportklub győzelmével egyetlen diadalra került a román bajnoki címtől, aminek megszerzésére hétfőn, hazai pályán lesz lehetősége Jason Morgan tanítványainak.

Jégkorong, román-bajnokság, döntő. 2. mérkőzés
Brassói Corona–Csíkszeredai Sportklub 1–4 (1–1, 0–1, 0–2)
Brassó, Olimpiai Jégcsarnok zárt kapuk mögött
Gólszerzők: Klempa (1. p.), ill. Farkas (7. p.), Becze (32., 44. és 54. p.)
Az összesített állás 2–0 a Sportklub javára.

(Borítókép: Brasov Wolves Facebook-oldala)

Kapcsolódók

Kimaradt?