Jégkorong: előnybe került a Sportklub a bajnoki döntőben

Brassói győzelmével tette meg az első lépést a román bajnoki cím felé a Csíkszeredai Sportklub. A székelyföldiek két szoros harmadot követően magabiztosan húzták be a finálé első összecsapását csütörtökön.

Szezonbeli harmadik döntőjének futott neki a Csíkszereda és a Brassó férfi jégkorongcsapata. Az összesített állás eddig döntetlenre áll, míg a Corona a román kupában diadalmaskodott, a Sportklub az Erste Liga trófeáját emelhette magasba.

Támadólag léptek fel a csíkiak az első játékrészben, aminek több nagy helyzet lett az eredménye. Gól azonban csak egy született, Láday Tamás szép egyéni akció után lőtt Polc kapujába a 11. Percben (0-1). Minimális vendégelőnnyel fordultak a felek a középső húsz percre.

Megnyomta a második harmad elejét a házigazda és alig négy perc elteltével sikerült az egyenlítés. Molnár Zsombor volt a gólszerző, aki egy kipattanó korongot helyezett közelről a hálóba (1-1).

A záró játékrészben aztán semmit nem bízott a véletlenre a Csíkszereda. Salló, Biró és Tousignant találataival háromgólos előnyre tettek szert a kék-fehérek az 56. percre. Bár a vége előtt két perccel még szépített a Corona Trancă találatával, ám az i-re a pontot Andrei Taratukhin tette fel, aki a Patrik Polc lehozatala után üresen maradt hazai kapuba helyezte a meccset lezáró találatot (2-5).

A mérkőzést magabiztosan nyerte a Sportklub és előnybe került a három nyert mérkőzésig tartó bajnoki döntőben. Folytatás pénteken szintén Brassóban.

Jégkorong, bajnoki döntő, első mérkőzés
Brassói Corona–Csíkszeredai Sportklub 2–5 (0–1, 1–0, 1–4)
Brassó, Olimpiai Jégcsarnok, zrt kapuk mögött
Gólszerzők: Molnár Zs. (25.p.) és Trancă (58.p.), ill. Láday (11.p.), Salló (46.p.), Bíró T. (50.p.), Tousignant (57.p.), Taratukhin (59.)
Kapura lövések száma: 37–36
Büntetőpercek: 10., ill. 4. perc

(Borítókép: Brasov Wolves Facebook-oldal)

Kapcsolódók

Kimaradt?