Ötödik meccsre mentette a Brassó Csíkszeredában a jégkorong bajnoki döntőt

Másodszor is győzni tudott kedd este Csíkszeredában a Brassói Corona együttese, így mindent eldöntő ötödik mérkőzésen fog eldőlni a román bajnoki cím sorsa. A Cenk-alattiak kapott gól nélkül hozták le a döntő negyedik összecsapását. GALÉRIA

Negyedik felvonásához érkezett kedden a román jégkorong bajnokság döntő párharca. Ahogy a 2020/2021-es szezon során már két alkalommal, ezúttal is a Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona nézett farkasszemet egymással. Ez a két csapat játszotta ugyanis a román kupa és az Erste Liga döntőjét is, az erdélyi különmeccs állása egy-egyre állt a bajnoki döntőt megelőzően.Fotók: Gábos Albin

Jól kezdtek a vendégek, nem sok teret hagytak Valcharék a Sportklub játékosainak. Látszott, hogy a Corona nem adta fel, próbáltak megkapaszkodni az utolsó szalmaszálba, azaz igyekeztek kiharcolni az ötödik mérkőzés lehetőségét. A hazaiak olyannyira nem találták a ritmust, hogy előbb Taratukhin, majd Rokaly is a kiállítás sorsára jutott, így a 7. percben nagy esélyt kapott a Brassó.

A Cenk-alattiak köszönték szépen, éltek is a lehetőséggel, az egész szezonban jó teljesítményt nyújtó Tranca volt eredményes (0-1). Ahogy telt az idő, nőtt a feszültség a pályán. Megszaporodtak a kemény ütközések, Becze és Valchar összeakaszkodása után pedig mindketten a büntetőpadon gondolhatták végig a történteket. A játékrész végén Fowlie jutott a kiállítás sorsára.

Az áthúzódó emberelőnyben nem okozott különösebb veszélyt a Sportklub, ahogy a második játékrész további részében is hadilábon álltak Beczéék a támadások felépítésével. A vendégek harmadába még bejutottak a kékek, ám ott elfogyott a tudomány, vagy a Brassó védekezett nagyon eredményesen, hiszen könnyedén verték vissza a csíki próbálkozásokat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A hétfői mérkőzés után lecserélt játékvezetők igyekeztek nem beleavatkozni a mérkőzésbe, ezt jól jelzi, hogy a középső húsz percben egyetlen kiállítást sem ítéltek. A szezon során komoly támadóerényeket mutató Csíkszeredát két harmadnyi játék után nulla gólon tartotta a Brassó, felrémlett az ötödik mérkőzés lehetősége.

Megemberelte magát a vendéglátó a záróharmadra, fokozatosan fölénybe kerültek a székelyföldiek, ám továbbra sem ment a góllövés Beczééknek. A legnagyobb gólhelyzetekből sem tudtak betalálni a hazaiak, sőt, egy elhúzódó emberelőnyben a kapuslehozatal után a saját kapujukba juttatták a korongot. A nem mindennapi találat a kiállított Klempa neve mellé került be a jegyzőkönyvbe, kettővel ment a Brassó az 51. percben (0-2). A kegyelemdöfést Valchar adta meg a Sportklubnak, a cseh csatár üres kapus góllal állította be a végeredményt (0-3).

A Corona nem mindennapi feltámadást produkált és két hazai vesztes mérkőzés után két vendéggyőzelemmel hozta vissza a bajnoki reményeket. Az összesített állás 2-2, a végső, mindent eldöntő összecsapást csütörtökön Brassóban játsszák.

Jégkorong, román bajnoki döntő 4. mérkőzés
Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya zárt kapuk mögött
Gólszerzők: Trancă (8.p.), Klempa (51.p.) és Valchar (59.p.)
A párharcállása: 2-2

Kapcsolódók

Kimaradt?