Erste Liga: otthon kezdenek az erdélyi csapatok

Elkészült a jövő pénteken induló jégkorong Erste Liga sorsolása. Öt találkozóval rajtol a magyar-román közös bajnokság, az erdélyi csapatok saját pályájukon kezdenek.

Közzétették hétfőn az Erste Liga alapszakaszának sorsolását, a bajnokság jövő pénteken indul öt találkozóval. A három erdélyi csapat otthon kezd, a címvédő Csíkszeredai Sportklub a Titánokkal, a legutóbbi döntős Brassói Corona az UTE-val, míg a Gyergyói HK a Dunaújvárosi Acélbikákkal játszik. A visszatérő DVTK Jegesmedvék a Győri ETO-t fogadja az első körben, míg a MAC HKB Újbuda a kupagyőztes DEAC-cal találkozik.

Az első tévés meccs szeptember 19-én, vasárnap délután lesz, a DVTK és MAC HKB csap össze, a találkozót az M4 Sport+ közvetíti. A magyar bajnok FTC-Telekom is ekkor kezdi meg szereplését, a Győri ETO látogat először a Tüskecsarnokba.

Az első székely rangadóra nem kell sokat várni, a Gyergyói Hoki Klub és a Csíkszeredai Sportklub már szeptember 23-án csütörtökön összecsap, az első magyarországi derbit pedig szeptember 26-án játssza egymással a Ferencváros és az UTE, televíziós közvetítés mellett.

Az alapszakasz a tervek szerint február 19-ig tart, mindegyik csapat négyszer játszik egymással. Idén sem lesz középszakasz, a legjobb hat együttes egyből a rájátszásba kerül, míg a 7-10. helyezettek playoff kvalifikációs párharcot játszanak három nyert meccsig.

Az idényben mindegyik együttes első hazai mérkőzése ingyenesen lesz megtekinthető a helyszínen. A teljes menetrend itt érhető el.

(Borítókép: archív | Gábos Albin)

Kapcsolódók

Kimaradt?