Visszatér a Miskolc az Erste Ligába

Nem indult a DVTK Jegesmedvék férfi jégkorongcsapata a szlovák Tipos Extraligában. A hírt a szlovák bajnokság közösségi oldalán tették közzé elsőként, majd a miskolci klub hivatalos honlapján is megerősítették.

Három év után visszatér a DVTK Jegesmedvék a magyar bázisú Erste Ligába – írta hétfőn a jkb.hu. A Tipos Extraliga által publikált információ szerint a Szlovák Jégkorong Szövetség ligatanácsa hétfői ülésén eldőlt, hogy a DVTK Jegesmedvék nem indulnak a bajnokság 2021/22-es idényében. Ennél bővebben nem számoltak be a fejleményről. A sorozatban újoncként vesz részt az Igló, míg a Gyetva helyett az Eperjes kapcsolódik be a küzdelmekbe.

A miskolci gárda három idényt töltött az Extraligában, első alkalommal a playoff-kvalifikációban esett ki a MAC Budapest ellenében, a következő évad a koronavírus-járvány első hulláma miatt félbeszakadt, legutóbb 11. lett a gárda a 12 csapatos mezőnyben.

A DVTK Jegesmedvéknek érvényes nevezésük volt az Erste Ligába, így nyilvánvalóvá vált, hogy Tokaji Viktor csapata ott fog indulni. Ezt rövidesen a klub is megerősítette. „Ezzel a döntéssel az alapvető célunk nem változik, szeretnénk lerakni egy olyan fiatal, ambiciózus csapat alapjait, amely szép sikereket érhet el a jövőben, és büszkévé teheti a miskolci jégkorongszurkolókat” – nyilatkozta a döntéssel kapcsolatosan Egri István klubelnök.

(Borítókép: dvtk.hu)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?