Erste Liga: Botlott a Sportklub, tarolt a Brassó és a Gyergyó

Meglepetésre már a második játéknapon elszenvedte első vereségét a román-magyar közös bajnokság egyik esélyesének kikiáltott Csíkszeredai Sportklub. A kék-fehérek hazai pályán nem bírtak az UTE csapatával, akik büntetőlövések után győztek Csíkszeredában. A Brassói Corona és a Gyergyói Hoki Klub egyaránt nagy gólkülönbséggel diadalmaskodott.

Csíkszeredai Sportklub–UTE 1-2

Mindkét csapat kevesebb játékossal szerepelt, mint egy nappal korábban: a csíkiaktól Becze, az újpestiektől Just és Varga hiányzott. A mérkőzés gyakorlatilag végig a kapusokról szólt, Adorján és Rajna egyaránt hibátlanul védett a hajráig. Az első gól az 50. percben született meg, amikor Stach közelről bekotort egy korongot, ezzel vezetéshez juttatta a Sportklubot. Öt és fél perccel később Kiss Dániel egyenlített egy takarásból leadott lövéssel. A hosszabbításban a legnagyobb lehetőség Rokaly Szilárd előtt adódott, de Rajna védte a szólót. Büntetők döntöttek, ahol az első öt párban a hazaiaktól Szkacskov és Polák talált be, míg a vendégektől Coatta és Suter volt eredményes. Végül a 9. kör zárta le a meccset: Kiss Dániel pontosan lőtt, ellenben Stach nem talált kaput.

Az UTE erdélyi utazását hétfőn Gyergyószentmiklóson zárja. A Sportklub két nap múlva a DAB-ot látja vendégül.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Csíkszeredai Sportklub–Újpesti TE 1–2 – szétlövéssel (0:0, 0:0, 1:0, 0:0, 0:1)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya 850 néző
Gólszerzők: Stach (50.p.), ill. Kiss D. (56.p., 65.p. GWG)
Kapura lövések száma: 49–25
Kiállítások: 4, ill. 6 perc

Gyergyói HK–Titánok 9-1

A csapatok ugyanazokkal a sorokkal léptek jégre, mint egy nappal korábban. A Gyergyói HK már az első támadásból gólt szerzett, Orban érkezett jó ütemben egy centerezésre. A 2. percben Szigeti Ákos számára véget ért a mérkőzés, miután a Kógerrel szembeni szabálytalanságáért 5 perc+végleges fegyelmit kapott. Nem sokra rá kisbüntetéssel sújtottak egy Titánok-jégkorongozót, a 4 a 4 elleni játék során Kozma egy kék vonalas lövéssel kétgólosra növelte a GYHK előnyét. A nyitó harmad folytatásában Vincze Péter és Sárpátki is betalált a hazaiaktól. A második felvonás elején Sárpátki közelről bekotort egy emberelőnyös gólt Horváth kapujába. Akárcsak pénteken, szombaton is volt verekedés Gyergyószentmiklóson. A bunyó felzárta a Titánokat, Németh emberelőnyben 5-1-re szépített. Nem sokkal később büntetőhöz jutott a GYHK, amit Bodo gólra váltott. A középső felvonás utolsó gólját Saari szerezte kapáslövésből. A harmadik húsz perc közepén Bodo érkezett jó ütemben egy centerezésre, aztán Haaranen meglőtte első GYHK-s gólját.

A Gyergyói HK hétfőn az UTE-t fogadja. A Titánok Brassóban fejezik be az erdélyi túrájukat.

Jégkorong Erste Liga alapszakasz
Gyergyói Hoki Klub–Fehérvári Titánok 9–1 (4–0, 3–1, 2–0)
Gólszerzők: Orbán (1. p.), Kozma (2.p.), Vincze (11.p.), Sárpátki (15. és 21.p.), Bodó (35. és 51.p.), Saari (38.p.), Haaranen (55.p.), ill. Németh (32.p.)
Kapura lövések száma: 64–16
Kiállításpercek: 42, ill. 21 perc

Corona Brassó–Dunaújvárosi Acélbikák 8-1

A hazaiak csapatából hiányzott az eltiltott Zagidullin, a kapuban pedig Polc helyett Tőke Zoltán állt. A vendégeknél az a Pinczés kezdett a vasak között, akit pénteken Gyegyószentmiklóson lecserélt az újvárosi szakvezetés. Az első harmadban ismét szépen tartotta magát a DAB, mindössze egy gól született ekkor, azt az osztrák ligából is jól ismert Brock Trotter szerezte. A második felvonásban kinyílt az olló, 20 kék-sárga kísérlet 4 gólt eredményezett, sorrendben Machala, Valchar, Gliga, majd ismét Valchar volt eredményes, 5-0 a 38. percben. A többszörös büntetésrekorder Garet Hunt ezúttal sem támadójátékával hívta fel a figyelmet, hanem azzal, hogy az ő kiállításából szerezték meg becsületgóljukat Szappanos révén az Acélbikák, 5-1 állt a táblán negyven perc után. A harmadik menetben már csak az volt a kérdés, hogy hány találatnál állnak meg a kék-sárgák, a válasz nyolc lett, Molnár Zsombor és Raszulov mellett az említett Hunt is feliratkozott a listára, 8-1 lett a vége, a Brassó megszerezte első győzelmét, az Acélbikák hétfőn a Csíkszereda otthonában zárják túrájukat.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Brassói Corona–Dunaújvárosi Acélbikák 8–1 (1:0, 4:1, 3:0)
Gólszerzők: Totter (8.p.), Machala (27.p.), Valchar (30., és 38.p.), Gliga (33.), Molnár Zs. (44.p.), Hunt (46.p.), Raszulov (53.p.), ill. Szappanos (39.p.)
Kapura lövések száma: 53–36
Kiállítások: 12, ill. 14 perc

(Borítókép: Gyergyói Hoki Klub)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?