Erste Liga: Súlyos büntetést kapott a Csíkszeredai Sportklub hátvédje

Rekordhosszúságú, 12 mérkőzésre szóló eltiltással büntette az Erste Liga fegyelmi bizottsága Papp Szabolcsot, a Csíkszeredai Sportklub játékosát. A rutinos hátvéd a pénteki, Gyergyói HK–Sportklub összecsapáson ütötte le sportszerűtlenül Szabó Krisztiánt.

Felfokozott hangulatban zajlott pénteken a Gyergyói Hoki Klub–Csíkszeredai Sportklub Erste Liga-mérkőzés. A játékosok nem kímélték egymást, azonban a 15. perc eseményei nehezen magyarázhatóak a székely rangadó izzó légkörével. Negyed óra játékot követően ugyanis Papp Szabolcs hátulról elgáncsolta Szabó Krisztiánt, majd a jégről feltápászkodó játékost nagy erővel fejen ütötte. Ijesztő perceket éltek át a nézők, Szabó a jégen elterülve rángatózott, majd kórházba szállították. Az esetet követően Pap kétszeres végleges kiállítást kapott, az ügy pedig a fegyelmi bizottság elé került.

Az esetet vasárnap tárgyalta a bizottság, amely nem fedezett fel enyhítő körülményt. Mint a határozatban írták: „Az eset felvételén látható szabálytalanság semmilyen módon nem köthető a jégkoronghoz, annak a sportban nincs helye. A Fegyelmi Bizottság elítél minden olyan támadást, ami szükségtelen, elkerülhető és veszélyes a résztvevők testi épségére. A Fegyelmi Bizottság Papp Szabolcsot, a Sport Club Csíkszereda játékosát a jégkorongsporthoz méltatlan magatartása miatt 12 Erste Liga-mérkőzésről eltiltja”. A hátvéd legközelebb november 19-én játszhat.

Nem úszta meg az esetet szankció nélkül a klub sem: „Az Erste Liga Versenyszabályzatának 72/B. § (1) bekezdése alapján az eltiltással automatikusan pénzbüntetést szabtak ki a Sport Club Csíkszereda csapatának részére. A klub a 72/B. § (2) bekezdés értelmében 500 EUR pénzbüntetés megfizetésére kötelezett”.

A 12 meccses eltiltás rekord az Erste Liga történetében – emelte ki az eset kapcsán a jkb.hu portál. Ennél hosszabb ideig korábban csak játékvezetővel szemben elkövetett megmozdulás miatt kellett „pihennie” vétkesnek – Alekszej Alekszejev és Szabad Kevin egyaránt 14 mérkőzést volt kénytelen kihagyni –, játékos játékossal szembeni cselekménye eddig még nem járt ekkora mértékű büntetéssel, tudtuk meg.

Az eset videón:

A Sportklub még egy játékosát kénytelen nélkülözni fegyelmi okokból. Szintén a Gyergyó elleni mérkőzésen történt, hogy Karel Kubat elsodorta az egyik vonalbírót. A Fegyelmi Bizottság az elkerülhető és sérülésveszélyes játékvezetővel történt ütközés miatt a Csíkszereda játékosát 2 Erste Liga mérkőzésről tiltotta el.

(Borítókép: Gyergyói Hoki Klub)

Kapcsolódók

Kimaradt?