Erste Liga: a sereghajtót se tudta legyőzni a Csíkszeredai Sportklub

A címvédő Gyergyói HK Orban Brance mesterhármasának is köszönhetően szétlövésben 5-4-re győzött a Fehérvár Hoki Akadémia otthonában, míg a Brassói Corona az utolsó két és fél percben kétgólos hátrányát ledolgozó Budapest Jégkorong Akadémia vendégeként diadalmaskodott ugyancsak rávezetésben az Erste Liga keddi játéknapján. A DEAC hosszabbításban jobbnak bizonyult a Csíkszeredai Sportklubnál, amely továbbra is nyeretlen az idei szezonban. 

Székesfehérváron sokáig jól tartotta magát az esélytelenebb FEHA19, a Gyergyói Hoki Klub az 58. percben tudta hosszabbításra menteni az összecsapást. A szétlövésben a székely együttes két kiválósága, Orban és Bodo Christopher is betalált, így lett a bónuszpont a vendégeké.

Káposztásmegyeren bő nyolc perc alatt három találat született 1-2-es leosztásban, majd a szünet után volt még egy gyors gólváltás. A hazaiak a második pihenő előtt egyenlítettek, ám a fordulást követően 69 másodperc alatt kétszer villant a Brassó. Paprikássá vált a találkozó, sorra jöttek a kiállítások. Ezek egyikéből szépített a BJA, de már csak 2:35 perc maradt hátra. Az utolsó két percben ráadásul ismét emberelőnyben játszhattak a hazaiak, és még a kapusukat, Farkas Rolandot is lehozták. Az egyenlítés 14.6 másodperccel a vége előtt jött össze, a ráadásban pedig hiába volt teljes két percig dupla fórban a BJA, nem tudott betalálni. A rávezetésekben az erdélyi alakulat jobban összpontosított.

A játéknap két korábbi összecsapásán hazai sikerek születtek. 

A debreceniek remekül kezdtek a Csíkszeredai Sportklub ellen, szerettek volna végre pontot szerezni és elmozdulni a sereghajtó pozícióból. Kamil Mingazov már a 4. percben látványos gólt szerzett, utána viszont a kapusoké volt a főszerep. Eleinte többet próbálkozott a DEAC, Adorján Attilát többször is kisegítette a szerencse, egyszer az üres kapuba sem tudtak betalálni a debreceniek. Fotó: DEACA Csíkszereda előtt emberelőnyei alatt adódtak helyzetek, ám képtelen volt Hetényi Zoltánt mattolni.

A második harmadban a gólok is elmaradtak, emberhátrányban viszont volt ziccere a DEAC-nak, ám Adorján lepkés kesztyűvel bravúrral védett. Az egyik kapu állandó elmozdulása miatt többször állt a játék, érdekesség, hogy mindkét kapus kapott ezért két perc büntetést - hivatalosan a játék késleltetéséért -, Adorján ráadásul kétszer is.

A záró játékrész derekán a hajdúságiak kerültek létszámfölénybe, Adorján pedig változatlanul remekelt a kapuban. Ahogy kiegészült a Szereda, jött az egyenlítés. Részegh Tamás egy távoli lövés utáni kipattanót fonákkal emelt a hálóba. Közelebb állt a győzelemhez a DEAC, de a legnagyobb helyzetek is kimaradtak, majd egy helyezkedési hiba után az 55. percben Részegh a sarokból betört, és megint fonákkal talált be.

A hajrára kettős emberelőnyhöz jutott a Debrecen, és végül a szimpla fórt váltotta gólra. Jöhetett a hosszabbítás, majd a szétlövés, ebben a DEAC volt a hatékonyabb, megszerezte első győzelmét a szezonban, de még maradt a tabella alján.

A Megyeri úton két veretlen csapat találkozott. Az UTE háromszor is vezetést szerzett, a DVTK kétszer gyorsan egyenlített, a 41. percben ütött találatra azonban már nem érkezett válasz, igaz, a vendégek kétszer is emberhátrányba kerültek a folytatásban. Így aztán a lila-fehérek továbbra is százszázalékosak.

Eredmények:

  • FEHA19-Gyergyói HK 4-5 (2-1, 0-2, 2-1, 0-0), szétlövés után
  • Budapest JA-Brassói Corona 5-6 (1-2, 2-1, 2-2, 0-0), szétlövés után
  • DEAC-Csíkszeredai Sportklub 3-2 (1-0, 0-0, 1-2, 0-0), szétlövés után
  • UTE-DVTK Jegesmedvék 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)

1. Gyergyói HK                            6        3       1       -      2      23-20     11 pont
2. Brassói Corona                       6         3       1        -     2      20-20     11
3. UTE                                          3         3       -       -     -       13-5        9
4. FTC-Telekom                         3          2       1       -     -        20-8      8
5. DVTK Jegesmedvék             4          2       1        -      1       16-9       8
6. Budapest JA                          4          1        1        1      1        18-15     6
7. Dunaújvárosi Acélbikák       4          1         -        1      2       12-12      4
8. FEHA19                                  4          1        -       1       2       11-20      4
9. Csíkszeredai Sportklub        6          -        -       3       3      18-29     3
10. DEAC                                    4           -        1        -      3       10-23     2

Kapcsolódók

Kimaradt?