Erste Liga: elődöntőbe jutott a címvédő GYHK, a Sportklub átvette a vezetést a negyeddöntőben

Bejutott az Erste Liga elődöntőjébe a címvédő Gyergyói HK jégkorong-csapata, miután szerdán negyedszer is legyőzte az Újpestet a legjobb nyolc között. A másik székely csapat, a Csíkszeredai Sportklub is nyert 4-3-ra nyert a vendég Budapesti Jégkorong Akadémia ellen, és így 2-1-re vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.

A GYHK „söpréssel” kvalifikált az elődöntőbe, az MTI pedig beszámolójában kiemelte, hogy a hargitai piros-fehérek az alapszakaszt is beleszámítva sorozatban 14. találkozójukat nyerték meg. A szerdai összecsapáson amúgy 6-2-re verték idegenben az UTE-t.

Ezalatt a Sportklub hazai környezetben nyert 4-3-ra a BJA ellen. A hírügynökség emlékeztett, hogy Csíkszeredában most eredetileg a negyeddöntős párharc negyedik meccsét rendezték volna, ám a szombati összecsapás eredményét bírói műhiba miatt törölték. A Sportklub fellebbezett az ítélet ellen, és várhatóan csütörtökön lesz végleges döntés. Ha helyben hagyják az elsőfokú határozatot, akkor a két együttes abban az esetben játssza le a meccset jövő csütörtökön, ha hat összecsapás után 3-3-ra állnak. A következő összecsapásuknak szombaton a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrum ad otthont.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?