Bajnokok Ligája: hét gólos meccsen győzte le a Bayern a Manchester Unitedet

Fotó: X/Bayern MünchenA hét gólos Bayern München– Manchester United találkozó mellett is bőven volt látnivaló a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapján. 

Bayern München – Manchester United 4-3

Az eltiltott Thomas Tuchel hiányában Lőw Zsolt igazgatta bajorok a 28. percben Leroy Sané nem túl jó lövésével szereztek vezetést, amit André Onana bevédett, majd pár perccel később Jamal Musiala megindulása után Serge Gnabry talált be közelről.

A fordulás után a vendégcsapat a nyáron szerződtetett Rasmus Höjlund első manchesteri góljával gyorsan szépített, de pár perccel később a Christian Eriksen kezezéséért megítélt büntetőből Harry Kane hamar visszaállította a kétgólos különbséget. A hajrában az MU Casemiro révén kétszer is szépített, de a Bayern Mathys Tel találatának is köszönhetően sorozatban 20. alkalommal is győzelemmel kezdte a BL-csoportkört.

Galatasaray – FC Köbenhavn 2-2

A Galata nagyon hamar elkezdett nyomást helyezni dán ellenfelére, és az első percekben több veszélyes helyzetet alakított ki. Mégis a vendégek kerültek előnybe – s már az első, kaput eltaláló lövésükből. A 35. percben a törökök kapusa, Fernando Muslera pontatlanul ívelte a tizenhatoson kívülre a labdát, így gyorsan a kapu elé értek a vendégek, akik Mohamed Elyounoussi révén voltak eredményesek.

A második félidőben megduplázta előnyét a dán gárda. Az 58. percben Birger Meling jó ütemben indult meg a leshatárról, szépen passzolta be a labdát Diogo Goncalvesnek, aki már szinte üres kapura fejezte be az akciót.

A 73. percben a vendégek védője, Elias Jelert összeszedte második sárgáját is, ezzel emberelőnybe kerültek a házigazdák. Mikor már sokan azt hihették, minden remény elveszett, a 86. percben Sacha Boey góljával szépített a Galatasaray, majd kevesebb mint két perccel később a tizenhatos határáról gyönyörű lövést eresztett el Tete, s a labda szintén a kapuban landolt – döntetlenre mentette a találkozót az isztambuli csapat.

Arsenal – PSV 4-0

Az Arsenal nem sok kétséget hagyott afelől, hogy melyik csapat a jobb. Már az első félidőben három gólt szerzett, Bukayo Saka, Leandro Trossard, majd Gabriel Jesus talált be.

A második félidőben sokáig nem változott az állás, ám a 70. percben Martin Ödegaard gyönyörű lövéssel szerezte meg a londoniak negyedik gólját.

Az Arsenal 4–0 után sem állt le, egymás után vezette a veszélyes akciókat, de további gólt már nem szerzett, mint ahogyan a PSV sem.

Sevilla FC – RC Lens 1-1

A Sevilla jobban kezdte a mérkőzést, szinte a kapujához szegezve a Lenst. Ám hiába Lucas Ocampos vezető gólja, a francia együttes fokozatosan visszajött a meccsbe, és még az első félidőben egyenlített Angelo Fulgini révén.

A Sevilla hiába támadott, és Rakiticék hiába birtokolták picivel többet a labdát, a vendégek védelmét nem sikerült feltörniük: maradt az 1–1.

Sporting Braga – Napoli 1-2

A mérkőzés első félideje meglepő módon kiegyenlítetten zajlott. Mindkét gárdának megvoltak a lehetőségei, hogy ellépjen, de nem sikerült pontosan befejezniük a támadásaikat egészen a játékrész hosszabbításáig. A 45+2. percben ugyanis Giovanni Di Lorenzo a kipattanó labdát kapásból kapura lőtte, és az a lécről be is pattant, így előnnyel vonulhattak az öltözőbe az olaszok.

A folytatásban sokkal egyoldalúbbá vált a találkozó. A második félidőben szinte már csak a vendégek tudtak helyzetbe kerülni, bár igazán kiemelkedő lehetőségük nekik sem volt. A 84. percben aztán ismét beindult a meccs: Bruma góljával kiegyenlített a Braga, a portugálok azonban nem örülhettek sokáig, mert négy percre rá Sikou Niakate öngólt vétett, így mégis az olasz gárda győzedelmeskedett.

Real Madrid – Union Berlin 1-0

A Bajnokok Ligájában újonc Union igen bátran nekiment a tizennégyszeres győztesnek, igaz, Sheraldo Becker jobb oldali beadása után, a szorongatott helyzetben lévő Kevin Behrens csak úgy találta el a labdát, hogy azt Kepa Arrizabalaga könnyedén begyűjtötte.

A hazaiaknál az a Joselu bizonyult a legaktívabbnak, aki harminchárom esztendősen először hallhatta játékosként a Bajnokok Ligája himnuszát. A csatár előbb Jude Bellingham, majd Lucas Vázquez beadása után fejelt kapura, inkább kevesebb, mint több sikerrel.

A berliniek okosan altatták a játékot, a Real ugyanis a beíveléseken kívül nem nagyon jutott el Frederik Ronnow kapujáig, amikor pedig lehetősége nyílt egy átlövésből, mint például David Alaba szabadrúgásánál, a labda rendszerint a lelátón kötött ki.

A fordulást követően is bátran kezdett az Union, ám a Real előtt adódott nagy helyzet: az 51. percben Rodrygo előbb Ronnow kapusba, nem sokkal később pedig a bal kapufára lőtte a labdát öt méterről.

Tíz perccel később Rodrygo előkészített, de a tizenegyespont környékéről fejelő Joselu labdája, Ronnow közreműködésével a jobb kapufán csattant. Ezután Luka Modricon volt a sor, ám a veterán horvát középpályás távoli lövésénél ismét csak Ronnow dicsőült meg, aki szögletre tolta a léc alá tartó labdát.

Az idő viszont vészesen fogyott a Real számára, és még a játékvezető sem vette a kegyeibe a csapatot, amikor a 77. percben Danilho Doekhi mentésénél a labda a berlini játékos hátát és karját is érintette a tizenhatoson belül – Espen Eskas továbbot intett.

Már tíz perc sem volt hátra, amikor Joselu alig pár centivel húzta a bal kapufa mellé a labdát, és még Rodrygo előtt is adódott egy közeli helyzet, de mivel ezek is kimaradtak, úgy tűnt, a Real Madrid nem bír a BL-újonccal. A ráadás pillanataiban azonban Federico Valverde tizenhét méterről leadott lövése nyomán a védők között pattogó labdára Jude Bellingham lecsapott, és közvetlen közelről a kapuba lőtt.

Ennél fájdalmasabb vereséget aligha szenvedhetett volna el a végig hősiesen játszó berlini alakulat.

Real Sociedad – Internazionale 1-1

Már a negyedik percben gólt ünnepelhettek a legrangosabb európai kupasorozatba tíz év után visszatérő Real Sociedad hívei. Alessandro Bastoni nagyon könnyelműen hozta ki a labdát, s nem vette észre időben a rárontó Brais Méndezt, aki előbb szerelte az olasz védőt, majd a kiszolgáltatott Sommer fölött a kapuba zúdította a labdát.

Az Intert felrázta ugyan a kapott gól, de az előző kiírás döntőse nem tudta megbontani az Imanol Alguacil által összerakott védelmet – sőt, nem sok hiányzott a második hazai gólhoz, de Kubo közeli lövésénél résen volt Sommer a szünet előtt.

A fordulás után kis híján megduplázta előnyét a San Sebastián-i együttes, de Oyarzabal közeli fejesét óriási bravúrral fogta Sommer. A 65. percben a játékvezető, Michael Oliver taposás címén kiállította Nicolo Barellát, de a VAR-vizsgálat megmutatta, hogy az olasz játékos csak a földön fekvő Méndez lábai közül szabadította ki a bokáját, így visszavonta ítéletét. A játék képén ez nem változtatott, Kubo szögletét Mikel Merino bólintotta a kapufára. A 79. percben gyakorlatilag az első helyzetét gólra váltotta az addig apatikusan futballozó Inter (a lesgól volt a fekete-kékek első kapura lövése!), de a gólszerző Thuram lesről indult, így maradt a törékeny hazai előny.

Nyolc perccel később összejött az egyenlítés az olaszoknak, ezúttal érvényes góllal: Davide Frattesi lövése kiment volna, de a rosszul eltalált labdára Lautaro Martínez rástartolt, és Remiro mellett a hálóba bombázott. A ráadásban  a győzelemért nyomott az Inter, de a meccs végére elfáradó baszk együttes védelme kihúzta újabb kapott gól nélkül. Inzaghi csapata tehát elkerülte a blamát, de a játék képe alapján a Real Sociedad talán jobban rászolgált volna a sikerre, amely végül kicsúszott a kezéből.

Benfica – Red Bull Salzburg 0-2

A csoport másik meccsén is korán felpörögtek az események, miután az osztrák bajnok már a harmadik percben büntetőhöz jutott – a hazai kaput védő Trubin ugyanis letarolta a fejelni próbáló Pavlovicsot. A labda mögé Karim Konaté állt, de csúnyán a kapu fölé bikázta a tizenegyest. Tíz perccel később a Benfica belső védője, António Silva megidézte Luis Suárez 2010-es, dél-afrikai mutatványát, az Otamendi lábán a kapu irányába pattanó – majd a keresztlécen is irányt váltó – labdát kézzel pöccintette el a gólvonalról. Az eredmény piros lap és tizenegyes, Roko Simic pedig nem hibázott.

A továbbiakban emberhátránya dacára átvette a meccs irányítását a Benfica, főleg Di María volt veszélyes, de a világbajnok argentin sem tudott kifogni Schlager kapuson. A Salzburg kapusa a második félidőben is parádézott, az 50. percben Musa lövését szedte ki a bal alsóból. Egy perccel később góllal büntette a kihagyott helyzetek sorát az osztrák csapat, Bah eladott labdája után lerohanta a szétnyílt hazai védelmet Simic, majd a kilépő Trubin mellett a labdát elpasszolva gólt rúgatott Oszkar Gluhhal.

A Benfica természetesen nem adta fel, Musa ezúttal Pavlovicsot hagyta faképnél, de Schlager újfent résen volt. A Salzburg kapusa Otamendi látványos próbálkozásánál is a helyén volt, s a portugálok kifáradásával meg tudta őrizni előnyét az osztrák bajnok, amely így győzelemmel rajtolt a Bajnokok Ligájában.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:
    A csoport:
Bayern München (német)-Manchester United (angol) 4-3 (2-0)
Galatasaray (török)-FC Köbenhavn (dán) 2-2 (0-1)
    B csoport:
Sevilla (spanyol)-RC Lens (francia) 1-1 (1-1)
Arsenal (angol)-PSV Eindhoven (holland) 4-0 (3-0)
    C csoport:
SC Braga (portugál)-SSC Napoli (olasz) 1-2 (0-1)
Real Madrid (spanyol)-Union Berlin (német) 1-0 (0-0)
    D csoport:
Real Sociedad (spanyol)-Internazionale (olasz) 1-1 (1-0)
Benfica (portugál)-FC Salzburg (osztrák) 0-2 (0-1)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?