BL: az Ajax és Ronaldoék is kiestek

A Benfica és az Atletico Madrid jutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában.

A nyolcaddöntő második mérkőzését az Ajax és a Manchester United kezdte kedvezőbb helyzetből, mivel két héttel korábban mindkét csapat döntetlent játszott idegenben. Ralf Ragnick együttese ezúttal is jól kezdte a mérkőzést, az első húsz percben egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült, és nem sok hiányzott hozzá, hogy előnybe kerüljenek, ám Bruno Fernandes jobból érkező bepassza után Anthony Elanga közeli lövését Jan Oblak fejjel  hárította.A madridiaknak ünnepelhettek a végén | Fotó: Facebook/Atletico Madrid

Az Atlético egy ígéretes Rodrigo De Paul-lövéssel válaszolt – David de Gea védte bravúrral a megpattanó próbálkozást –, majd a félidő hajrájában átvette az irányítást, és kétszer is bevette az angolok kapuját. Az MU szerencséjére az elsőnél a gólpasszt jegyző Marcos Llorente lesen volt, néhány perccel később viszont már nem volt menekvés: Joao Félix sarkazása után Antoine Griezmann adott középre, Renan Lodi pedig a rövid sarokba fejelt. A már az első meccsen is nagyszerűen futballozó (és gólpasszt jegyző) brazil válogatott védő az első gólját szerezte a legrangosabb európai kupasorozatban.

A fordulás után az első játékrészben látotthoz hasonló kezdést produkált az MU, ám az Atlético okos futballal jól védte az előnyét, ha pedig a hazaiak eljutottak lövésig, akkor Oblak eszén nem tudtak túljárni. Az utolsó tíz percben a spanyolok rutinosan rombolták az angol akciókat, a manchesteriek gólra törő, ugyanakkor kapkodó játéka sok hibával vegyült, így hiába tett meg mindent a gárda, nem jött össze az egyenlítés.

A másik találkozón a Benficának egyetlen kaput eltaláló lövés is elég volt a továbbjutáshoz. A portugál gárdának egyetlen igazi helyzete sem volt a mérkőzés során, Darwin Nunez a 77. percben szögletet követően vette be Onana kapuját fejjel. A holland bajnok nyomasztó mezőnyfölényben játszott, főleg az első félidőben, a 66 százalékos labdabirtoklási arányt azonban nem tudta gólra váltani. Az Ajaxnak 16 gólszerzési kísérlete volt, azonban játékosai dekoncentráltak voltak a Benfica kapuja előtt, csupán egy lesgólt hoztak össze, Sebastian Haller révén.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?