Bajnokok Ligája: történelmet írt a Sheriff

Korábban sosem játszott még moldáv együttes a BL csoportkörében.

Első alkalommal került moldáv csapat a Bajnokok Ligája főtáblájára. A nem mindennapi bravúr a Sheriff Tiraspol nevéhez fűződik. A szakadár, lényegében orosz fennhatóság alatt álló Transznisztria fővárosának csapata 0–0-ra végzett a Dinamo Zagreb vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája rájátszásának szerdai játéknapján.

A Dinamo hatalmas mezőnyfölényben játszott és a kapura is veszélyesebb volt ellenfelénél, azonban nem tudta gólra váltani a helyzeteit. A moldáv együttes 11 idegenlégióssal lépett pályára Zágrábban. Mivel az első meccsen, nagy meglepetésre 3-0-ra legyőzte a jóval esélyesebbnek tartott horvát bajnokot, a Sheriff került az első számú európai kupasorozat 2021/2022-es kiírásának főtáblájára.

A play-off másik két szerdai találkozóján a Salzburg és a Sahtar Donyeck örülhetett. Előbbi idegenben múlta felül 2-1 arányban a dán Bröndby csapatát, utóbbi pedig a Monaco gárdáját küldte az Európa Ligába. Az ukrán-francia párharc eredménye 2-2 lett, a Sahtar egy felettébb szerencsés öngólnak köszönhetően kerültek be a BL-csoportkörbe.

(Nyitókép: Facebook/Champions League)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?