Kiütötték Belgrádban a Kolozsvári CFR-t

Távol került az Európa Liga csoportkörétől a Kolozsvári CFR labdarúgó csapata, miután kedden este nagyarányú vereséget szenvedett a belgrádi Zrvena zvezda vendégeként. A négygólos előny birtokában a szerbiai gárda fél lábbal már az EL csoportkörében érezheti magát, míg a kolozsváriak pedig alighanem az Európa-konferencialigában vigasztalódhatnak majd.

Rosszul indult az eredetileg csütörtökre kírt mérkőzés az erdélyi csapat számára. Milan Pavkov már az 5. percben megszerezte a vezetést a zvezdának, ezzel megadva az alaphangot a mérkőzéshez (1–0). A kolozsváriak ugyan mezőnyben felvették a versenyt riválisukkal, ám a belgrádiak pontosabbak és eredményesebbek voltak a kapu előtt.

A félidő közepére fölénybe került a CFR, több alkalommal is veszélyeztettek a bordó-fehérek, ám újabb találatot mégis a hazaiak értek el. A 39. percben Alekszandar Katai lövése kötött ki a bal alsó sarokban (2–0).

A második félidőben elfáradt csapat benyomását keltette a vasutas, rendre a zvezda játékosainak akarata érvényesült. A kolozsváriak helyzetét nem javította, hogy a második 45 percben egyetlen egyszer találták el a hazai kaput. A belgrádiak viszont két kapura lövésükből újabb két gólt szereztek a kiesés szélére taszítva ezzel a CFR-t. A 68. percben a Comore-szigeteki Ben Nabouhane, a 77. percben pedig Mirko Ivanics talált a hálóba (4–0). A vendégek a hajrában közel álltak a szépítéshez, ám Alibec a felső lécet találta telibe. A párharc második mérkőzését jövő héten csütörtökön rendezik Kolozsváron.

Európa Liga selejtező, első mérkőzés
Belgrád, Rajko Mitic Stadion
Crvena zvezda (szerb)–CFR Cluj 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Pavkov 5., Katai 38., Ben Nabouhane 68., M. Ivanics 77.

(Borítókép: TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?