BL-selejtező: semmi nem dőlt el, 1-1-es döntetlent játszott a CFR és a Young Boys Bern

Villámrajtot vett a Kolozsvári CFR kedd este a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőkörének 3. fordulójában a svájci Young Boys Bern ellen: a vasutasok Cristian Manea 4. percben lőtt góljával megszerezték a vezetést, viszont a svájciak a hosszabbítás perceiben egyenlíteni tudtak.

Jó 10 ezer néző látogatott ki kedd este a fellegvári Constantin Radulescu stadionba, hogy kiszurkolja a Kolozsvári CFR győzelmét a svájci bajnok Young Boys Bern ellen a labdarúgó bajnokok Ligája selejtezőkörének 3. fordulójában. A szokatlanul magas nézőszám a mérkőzés tétje mellett mindenképpen szólt annak is, hogy a felek a tavaly is összecsaptak egymással az Európa-liga csoportkörében, és a svájciak egy feszültségektől sem mentes berni mérkőzésen ütötték el a CFR-t továbbjutás lehetőségétől.

A találkozó viharosan kezdődött, a kezdeti lendület gólban konkretizálódott a 4. percben, amikor Ciprian Deac egy baloldali szabadrúgást bekanyarított a svájci tizenhatosba, ahol a lendületből érkező Cristian Manea besodorta a labdát von Ballmoos kapujába.

Fotó: Nagy MelindaA vezető gól után a CFR átengedte a kezdeményezést a svájciaknak, akik - különösképpen Denis Alibec kiesése után – sokkal többet birtokolták a labdát. Ennek ellenére az első félidőben egyetlen értékelhető lövésük volt, Meschack Elia állt közel a gólszerzéshez.

A második félidő ugyanazon partitúra alapján folytatódott, a YBB támadott, a CFR hősiesen/kétségbeesetten védekezett. A rendes játékidőben nem született több gól, viszont a Danny Makkelie holland játékvezető által megítélt 8 perces hosszabbítás 2. percében a berniek szabadrúgáshoz jutottak. A 17 méterről eleresztett Aebischer-lövést Arlauskis kiütötte jobbra, viszont a kikappanóra Vincent Sierro ért oda elsőként és megszerezte a vendégek egyenlítő gólját.

Az 1-1-es végeredmény azt jelenti, hogy semmi sem dőlt el ebben a párharcban, a továbbjutó kilétét a jövő keddi visszavágó után tudjuk meg. A győztes a BL playoffkörében a Ferencváros-Slavia párharc nyertesével, a vesztes pedig a Crvena Zvezda-Seriff Tiraszpol vesztesével csap össze az Európa-liga 4. selejtezőkörében.

A svájciak elleni mérkőzés tétje rányomta a bélyegét a CFR felkészülésére is, a mérkőzést megelőző hivatalos edzésen Alexandru Chipciu egy gyakorlat után „nekiugrott” a csapat fiatal kapusának, Hindrich Ottónak. Mivel sportszerűtlen kirohanása után nem kért elnézést se csapattársaitól, se pedig Marius Sumudicától, a vasutasok edzője kitette a mérkőzésre készülő játékosok keretéből. Mitöbb az esetet jelentette a klub vezetőségének is, megelőlegezve, hogy nem hajlandó többé visszafogadni Chipciut a csapatba. Sajtóinformációk szerint az ügy rendezésére a Bern elleni mérkőzés után kerülhet sor. A helyzetet bonyolítja, hogy a CFR egyik legjobban kereső játékosáról van szó, akin a klub nem szeretne „ingyen” túladni.

Bajnokok Ligája, selejtezőkör, 3. forduló, első mérkőzés

bajnoki ág

  • Malmö FF (svéd)–Rangers FC (skót) 2–1
  • Kolozsvári CFR (romániai)–Young Boys (svájci) 1–1
  • Olympiakosz Pireusz (görög)–Ludogorec Razgrad (bolgár) 1–1
  • Crvena zvezda (szerb)–Sheriff Tiraspol (moldovai) 1–1

nem bajnoki ág

  • Sparta Praha (cseh)–Monaco (francia) 0–2
  • Genk (belga)–Sahtar Doneck (ukrán) 1–2
  • PSV (holland)–Midtjylland (dán) 3–0

Kapcsolódók

Kimaradt?