BL-selejtező: bosszút állhat a tavalyi fiaskóért a Kolozsvári CFR

Fotó: Agerpres/EPAAlig nyolc hónappal azután, hogy – hathatós játékvezetői segítséggel – a Young Boys Bern hazai pályán 2-1-re legyőzte a Kolozsvári CFR-t a Európa-liga A-csoportjának utolsó fordulójában és ezzel elcsípte a második továbbjutó helyet, a vasutasoknak megadatik a visszavágás lehetősége a Bajnokok Ligája selejtezőkörének 3. fordulójában.

Mint annak idején írtuk, a Kolozsvári CFR a labdarúgó Európa-liga A-csoportjában az AS Romával, a CSZKA Szófiával és a Young Boys Bernnel harcolt meg a továbbjutást jelentő két helyért. A csoportból toronymagasan kiemelkedő olaszok első helyéhez kétség sem fért, így a 2. helyért vívott meg a másik három csapat. A Kolozsvári CFR az első fordulóban Bulgáriában aratott győzelmével versenybe hozta magát és az utolsó fordulóban is versenyben állt a továbbjutásért. Ehhez viszonyt győznie kellett volna Bernben a Young Boys ellen. A vasutasok a 84. percben Debeljuh góljával előnyhöz jutottak és továbbjutásra álltak, de a 93. percben a játékvezető által „könnyű síppal” befújt büntetővel a svájciak egalizálni tudtak, majd 3 perccel később a győztes gólt is megszerezték.

Az európai kupasorozatból való kiesés után a CFR a nyáron behúzta zsinórban negyedik, története hetedik bajnoki címét és ezzel jogot nyert arra, hogy a legrangosabb kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában indulhasson. Az edzőváltáson átesett vasutasok Marius Sumudica irányításával az első selejtezőkörben Alexandru Chipciu hosszabbításban lőtt góljával legyőzték a bosnyák bajnok Borac Banja Lukát, majd a második fordulóban kettős győzelemmel lépték le a gibraltári Lincoln Red Imps csapatát.

A 3. selejtezőkörben a sors a Young Boys Bern csapatát hozta a vasutasok útjába, a párharc győztese bejut a BL plyaoffkörébe, ahol a Ferencvárosi TC–Slavia Prága mérkőzés nyertesével küzdhet meg a BL-csoportkörért. Az első összecsapást kedd este 21 órai kezdettel rendezik a fellegvári  Constantin Radulescu stadionban.

A mérkőzést a Digi Sport 1, a Look TV, a Telekom Sport 1 és a Kolozsvári Rádió élőben közvetíti.

Kapcsolódók

Kimaradt?