Európa Liga: a 90. percben továbbjutásra állt, végül kiesett a CFR

A hosszabbításban két hazai gólt és három kiállítást hozó meccsen szenvedett vereséget a Kolozsvári CFR labdarúgócsapata csütörtök este Svájcban, az Európa Liga csoportkörének 6. fordulójában, így a harmadik helyen zárt, és nem jutott tovább.

A román bajnoki címvédő győzelmi kényszerrel lépett pályára Bernben, hiszen csak a Young Boys elleni sikerrel harcolhatta ki a továbbjutást az egyenes kiesés szakaszba. Végig kiélezett küzdelem zajlott, mindkét kapunál megúszták a gólokat a csapatok, mígnem a hajrában Debeljuh estében a hálóba kotorta a labdát Rondon kapufáról kipattanó lövése után.

Ezzel a kolozsvári csapat megelőzte a rangsorban a riválisát ám a 90. percben, egy szöglet után beívelt labdát Bălgrădean kapus úgy öklözött ki, hogy egy svájci játékos fejét is eltalálta, amiért a bíró tizenegyest ítélt – pedig az ötösön belül pályarész a hálóőr „felségterülete”... Ráadásul a román kapust reklamálásért ki is állította a játékvezető.

Nsame kis szerencsével értékesítette a büntetőt, majd ő is a kiállítás sorsára jutott, miként a kolozsváriaktól Djokovic is, aki „bemutatott” a bírónak. A véghajrában a kitámadó CFR-t meglepték a hazaiak egy gyors ellentámadással, Gaudinónak csak formalitás volt a befejezés. Ezzel a CFR búcsút inthetett a továbbjutásnak, s mivel a Ferencváros is utolsó helyen végzett a Bajnokok Ligája-csoportjában, se magyar, se román klub nem lesz érdekelt tavasszal az európai kupákban.

A csoport második meccsén az erősen tartalékos Róma kikapott Szófiában, de az az eredmény már se nem osztott, se nem szorzott a végső sorrend szempontjából.

Európa Liga, A-csoport, 6. forduló: Young Boys–Kolozsvári CFR 2–1, gólszerzők: Nsame (90+3., 11-esből), Gaudino (90+6.), illetve Debeljuh (84.). CSZKA Szófia–AS Roma 3–1, gólszerzők: Tiago Rodrigues (5.), Sowe (34. és 55.), illetve Milanese (22.).

A csoport végeredménye:

1. AS Roma 6 4 1 1 13–5 13
2. Young Boys 6 3 1 2 9–7 10
3. Kolozsvári CFR 6 1 2 3 4–10 5
4. CSZKA Szófia 6 1 2 3 3–7 5

Ők folytatják

Csütörtök este kialakult a legjobb 32 mezőnye: a 24 továbbjutó csapathoz nyolc együttes csatlakozik a Bajnokok Ligájából (a csoportok 3. helyezettjei). A következő kör sorsolását december 14-én, hétfőn 14 órától, az UEFA nyoni központjában tartják majd meg.

A mezőny, csoportgyőztesek: AS Roma (olasz), Arsenal (angol), Bayer Leverkusen (német), Rangers FC (skót), PSV Eindhoven (holland), Napoli (olasz), Leicester City (angol), AC Milan (olasz), Villarreal (spanyol), Tottenham Hotspur (angol), Dinamo Zágráb (horvát), Hoffenheim (német).

Csoportmásodikok: Young Boys (svájci), Molde (norvég), Slavia Prága (cseh), Benfica (portugál), Granada (spanyol), Real Sociedad (spanyol), Sporting Braga (portugál), Lille (francia), Maccabi Tel-Aviv (izraeli), Royal Antwerp (belga), Wolfsberg (osztrák), Crvena zvezda (szerb).

A BL-ből csatlakoznak: FC RB Salzburg (osztrák), Sahtar Doneck (ukrán), Olympiakosz Pireusz (görög), Ajax Amszterdam (holland), FK Krasznodar (orosz), FC Bruges (belga), Dinamo Kijev (ukrán), Manchester United (angol).

Meccsnapok:
16 közé jutásért: 2021. február 18. – első mérkőzések; február 25. – visszavágók.
Nyolcaddöntő: 2021. március 11.; március 18.
Negyeddöntő: 2021. április 8.; április 15.
Elődöntő: 2021. április 29.; május 6.
Döntő: 2021. május 26., Gdansk (Lengyelország), Stadion Energa Gdansk.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?