Bajnokok Ligája: az Inter és az Ajax sem lesz ott a legjobb 16 között

Meglepetésre kiesett az Internazionale az európai kupákból, mivel szerda esti döntetlenjével a csoportja utolsó helyén végzett a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Szintén a 6., utolsó forduló meglepetései közé tartozik, hogy az Ajax csak az európa Ligában folytathatja tavasszal, ugyanis szerda eset kikapott hazai pályán, és ígx csak a harmadik lett a csoportjában.

A Real Madrid hozta a kötelező győzelmet, de a Borussia Mönchengladbach is vele tarthat a legjobb 16 közé, mivel az Inter és a sahtar „kigolyóta” egymást.

Szerdán befejezték a kedden botrányosan félbeszakadt Paris SG–Basaksehir meccet is.

A-csoport

A Szoboszlai Dominikot a 90. percig a soraiban tudó Salzburg hazai pályán kikapott az Atlético Madridtól, így a csoport 3. helyén zárt és az Európa Ligában folytatja a nemzetközi kupaszereplését. A csoport másik mérkőzésén a már a forduló előtt biztos csoportelső Bayern München legyőzte a Lokomotiv Moszkvát.

Bayern München–Lokomotiv Moszkva 2–0 (Süle 63., Choupo-Moting 80.), RB Salzburg–Atlético Madrid 0–2 (Hermoso 39., Carrasco 86.). A végeredmény: 1. Bayern München 16, 2. Atlético Madrid 9, 3. Salzburg 4, 4. Lokomotiv Moszkva 3.

B-csoport

Nem bírt egymással az Inter és a Sahtar szerda este Milánóban, így egyikük sem jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe – nem úgy a Real Madrid és a Borussia Mönchengladbach: Zinédine Zidane csapata hazai győzelmével megnyerte a B-csoportot, de továbbjutott a vesztes német együttes is, köszönhetően elsősorban az ukrán csapat elleni két fölényes sikerének. Az ukránok az Európa-ligában folytatják, az Inter számára véget ért az európai szereplés.

Internazionale–Sahtar Doneck 0–0, Real Madrid–Borussia Mönchengladbach 2–0 (Benzema 9., 32.). A végeredmény: 1. Real Madrid 10 pont, 2. Mönchengladbach 8, 3. Sahtar Doneck 8, 4. Internazionale 6. (Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény dönt, a Mönchengladbach mindkétszer legyőzte a Sahtart.)

C-csoport

A Manchester City legyőzte a Marseille-t a csoportkör utolsó fordulójában, ezzel az angol együttes első helyen zárt a kvartettben. A második helyen az FC Porto jutott tovább, amely az Olympiakoszt verte meg magabiztosan. A görögök harmadikként az Európa-ligában folytathatják, a franciák kiestek.

Olympiakosz Pireusz–FC Porto 0–2 (Otavio 10., 11-esből., Uribe 77.), Manchester City–Olympique Marseille 3–0 (Ferran Torres 48., Agüero 77., Álvaro González 90., öngól). A végeredmény: 1. Manchester City 16, 2. FC Porto 13, 3. Olympiakosz Pireusz 3, 4. Olympique Marseille 3.

D-csoport

Az Ajax hazai pályán kikapott az Atalantától a D jelű négyesben. Ezzel eldőlt, hogy az olasz alakulat jut be a nyolcaddöntőbe, a hollandok az Európa-ligában folytathatják. A négyes másik összecsapásán a már biztosan első Liverpool döntetlent játszott a dán FC Midtjyllanddal.

Ajax–Atalanta 0–1 (L. Muriel 85.), FC Midtjylland–Liverpool 1–1 (Scholz 62., 11-esből, ill. Szalah 1.). A végeredmény: 1. Liverpool 13, 2. Atalanta 11, 3. Ajax 7, 4. Midtjylland 2.

H-csoport

A kedden botrányos körülmények között a 23. percben félbeszakadt Paris Saint-Germain–Istanbul Basaksehir mérkőzést szerdán fejezték be. A párizsi összecsapást a 13. perctől (0–0-s állásnál) folytatták, a francia együttes könnyed győzelmet aratott, így a kvartett élén zárt.

Paris Saint-Germain–Istanbul Basaksehir 5–1 (Neymar 21., 38., 50., Mbappé 42., 62., az elsőt 11-esből, ill. Mehmet Topal 57.); kedden játszották: RB Leipzig–Manchester United 3–2 (Angelino 2., Haidara 13., J. Kluivert 69., ill. Bruno Fernandes 80., 11-esből, Maguire 82.). A végeredmény: 1. Paris SG 12, 2. RB Leipzig 12, 3. Manchester United 9, 4. Istanbul Basaksehir 3.

A nyolcaddöntő mezőnye

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében Németország és Spanyolország négy-négy csapattal képviselteti magát. A legjobb 16 között lesz még három-három angol és olasz klub, valamint egy-egy francia és portugál együttes. Az egyenes kiesése szakasz sorsolását december 14-én, jövő hétfőn rendezik Nyonban.

A legjobb 16 között szereplő csapatok; csoportelsők: Bayern München (címvédő, német), Borussia Dortmund (német), FC Liverpool (angol), Chelsea (angol), Manchester City (angol), Real Madrid (spanyol), Juventus (olasz) Paris Saint-Germain (francia); csoportmásodikok: FC Barcelona (spanyol), Sevilla (spanyol), Atlético Madrid (spanyol), RB Leipzig (német), Borussia Mönchengladbach (német), Lazio (olasz), Atalanta (olasz), FC Porto (portugál)

A harmadik helyezettek az Európa Liga legjobb 32 csapata között „vigasztalódhatnak”. Ők a következők: Dinamo Kijev (ukrán), Ajax Amszterdam (holland), FK Krasznodar (orosz), Manchester United (angol), Club Brugge (belga), RB Salzburg (osztrák), Sahtar Donyeck (ukrán), Olimpiakosz Pireusz (görög).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?