BL-selejtező: 3. fordulóba jutott a Kolozsvári CFR

Kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel jutott tovább a Kolozsvári CFR a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőkörének 2. fordulójából a gibraltári Lincoln Red Imps ellen. A vasutasok a következő fordulóban a Young Boys Bernnel csapnak össze a BL playoff-körébe jutásért.

A kínkeservesen megszerzett idegenbeli győzelem után meggyőzőbb játékkal nyert a Kolozsvári CFR a gibraltári bajnok Lincoln Red Imps ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőkörének 2. fordulójában.  

A fellegvári Constantin Radulescu stadionban összegyűlt mintegy 4 ezer szurkoló örömmel nyugtázhatta a mérkőzés elején kedvenceik magabiztos passzjátékát, amikből sorra veszélyes CFR támadások alakultak ki. A vezető gól a 18. percben született meg, amikor Mario Szusics felívelt labdáját Runár Mar Sigurjonsson fejjel tette a lendületből érkező Mike Cestor elé, aki kilőtte a gibraltáriak kapuját.

A vezetés után is többet támadott Marius Sumudica csapata, de a volt egy forró helyzet Giedrius Arlauskis kapuja előtt is, amikor Kike Gomez lövésénél nagyot kellett mentenie Graovacnak.

A második félidőre is maradt egy kolozsvári gól, és nem is akármilyen. Az 58. percben a vasutasok kaptak egy 32 méteres szabadrúgást, amit a mérkőzés legjobbja, Sigurjonsson úgy varrt a jobb felső sarokba, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

A hátralevő bő félórában a CFR több veszélyes helyzetet nem dolgozott ki; nem így a vendégek, akik a kolozsvári védelem bizonytalanságát kihasználva megszerezhették volna szépítő góljukat. Ez végül nem sikerült nekik, a Kolozsvári CFR 2-0-ra megnyerte a mérkőzést és 4-1-es összesítéssel bejutott a BL-selejtező 3. fordulójába.

Itt régi ismerőssel, a YoungBoys Bernnel csapnak össze a vasutasok, az első mérkőzést jövő héten a Fellegváron, a visszavágót egy héttel később a legendás Wankdorf-stadionban rendezik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?