BL-selejtező: kínkeservesen, de közelebb a 3. fordulóhoz a Kolozsvári CFR

Egy gólos győzelemmel térhetett haza Gibraltárról a Kolozsvári CFR a labdarúgó Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében, miután 2-1-re legyőzte a Lincoln Red Imps csapatát. 

Nagyon nem füllött a foga a Kolozsvári CFR-nek a gibraltári Victoria stadion műfüves borítású pályájához, a vasutasok nagyon nehezen tudták felvenni a mérkőzés ritmusát. A Lincoln Red Imps ezt kihasználva uralta a mérkőzés első 20 percét, de nagyjából a félidő közepén elrendelt ivószünet után a CFR átvette az irányítást. Ezért érkezett hidegzuhanyként, hogy szünetre a Red Imps mehetett előnyben, ugyanis 45. percben a gibraltáriak kipasszolták a kolozsvári védelmet, és Rosa 10 méterről ellőtte Giedrius Arlauskis mellett a labdát.

A második félidő elejét nagyon megnyomta a CFR, és Gabriel Debeljuh 52. és 57. percben szerzett góljaival átvette a vezetést. A második találatnál óriásit hibázott a gibraltári védelem.

A hátramaradó időt a CFR rutinosan lepörgette, és 2-1-es győzelemmel várhatja a jövő szerdai visszavágót. 

Amennyiben sikerül továbbjutnia, akkor Marius Sumudica csapata a Pozsonyi Slovan–Young Boys Bern párharc győztesével találkozik a BL-selejtező 3. fordulójában.

Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör
Lincoln Red Imps–Kolozsvári CFR 1-2

Kapcsolódók

Kimaradt?