BL-selejtező: kiesett a CFR, a vasutasok a Crvena Zvezda ellen folytatják az Európa-ligában

Fotó: YBBA Kolozsvári CFR küzdött ugyan becsülettel, de nem tudta borítani a papírformát a Young Boys Bern ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójában. A svájci bajnok 4-2-es összesítéssel jutott tovább a BL playoffjába, a CFR-re az Európa-liga playoffjában a Crvena Zvezda vár.

Mintegy ezer néző látogatott ki kedd este a fellegvári Constantin Radulescu stadionba, hogy egy óriáskivetítő előtt „szurkolja ki” a Kolozsvári CFR továbbjutását a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójában a svájci bajnok Young Boys Bern ellen.

A meccs nem is indulhatott volna jobban, a vasutasok „lekopirozták” az egy héttel ezelőtti villámrajtot, a 4. percben Ciprian Deac egy rövid lapos passzal megtalálta a YBB tizenhatosában Billel Omranit, aki ellőtte a labdát Faivre mellett. Az 1-1-es kolozsvári mérkőzés után a CFR vezető gólja azt jelentette, hogy Marius Sumudica csapata továbbjutásra állt. A stadionban levő szurkolók tomboltak, nagyon együtt éltek kedvenceikkel, Giedrius Arlauskis védései tapsot, a védelem bénázásai sóhajokat váltottak ki az emberekből. A CFR a vezető gól után sem vonult vissza, az első 20 percben mindenképpen a jobbik csapat volt.

Aztán minden megváltozott. Először a játék képe, a svájciak teljesen átvették az irányítást, csak Aebischer és Fassnacht pontatlan befejezései miatt nem tudott egyenlíteni a hazaiu csapat. De a CFR védelme nagyon ingatag lábakon állt, a gól ott lógott a levegőben. Jordan Siebatcheu a 23. percben egyenlített, majd két perccel később Nicolas Ngamaleu a vezetést is megszerezte. A szünethez közeledve Siebatcheu tovább növelte az YBB előnyét. 3-1

A második félidőt a CFR kettős cserével kezdte, Sumudica behozta az első összecsapáson sérüléssel levonult Alibecet is Omrani mellé, ezzel próbálva megfordítani az állást. A CFR küzdött becsülettel, és darálós játékával közel is került a szépítéshez Adrian Paun révén. De aztán épp a CFR 7-ese volt az, aki elásta csapatát, amikor két sárgalapjával emberhátrányba kényszerítette társait.

A Young Boys Bern már nem erőltette a támadásokat, megelégedett a labda járatásával és a mérkőzés 3-1-es hazai győzelemmel ért véget. A svájci bajnok 4-2-es összesítéssel továbbjutott a BL playoffjába, ahol a Ferencváros lesz az ellenfele. A CFR az Európa-liga playoffjában folytatja jövő héten a Crvena Zvezda ellen.

A Fellegváron összegyűlt mintegy 1000 CFR-drukker elismerve az ellenfél fölényét ünnepelte kedvenceit, a kemény mag percekig énekelt az éjszakában.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, visszavágó
Young Boys Bern–Kolozsvári CFR Cluj 3–1 (Siebatcheu 23., 42., Ngamaleu 25., ill. Omrani 4.)
Továbbjutott: a Young Boys, 4–2-es összesítéssel

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?