BL-selejtező: 15,64 millió euró a tét a Ferencváros számára

A magyar bajnok útjában már csak a svájci Young Boys áll.

A Bajnokok Ligája főtáblájára kerülésért lép pályára a Ferencváros labdarúgó csapata ma este Bernben, ahol az ellenfele a helyi Young Boys lesz. A visszavágóra augusztus 24-én kerül sor, a Groupama Arénában. A Ferencváros számára 15,64 millió euró is a tét a svájci bajnok ellen, ennyi ugyanis a rajtpénz a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Az Európa-liga főtábláján – ahova az FTC akkor kerül, ha elveszíti a párharcot – lényegesen alacsonyabb ez az összeg, 3,63 millió euró. Az első kiírásnál tartó Európa-konferencialiga esetében 2,94 milliót kapnak a csoportkörbe jutott csapatok.

A BL-ben a győztes találkozók után 2,8 millió eurót utal az európai szövetség (UEFA), a döntetlenért 930 ezret. A csoportból továbbjutó csapatok további 9,6 millió euróval gazdagodnak, a negyeddöntőért 10,6 millió euró, az elődöntőért 12,5 millió, a fináléba kerülésért 15,5 millió euró a pénzdíj. A döntő megnyerése önmagában 4,5 millió eurót jelent.

A Bajnokok Ligája győztese összesen 85,14 millió eurót kereshet, ha minden mérkőzését megnyeri.

Az Európa-ligában a főtáblán 630 ezret ér a győzelem, 210 ezret a döntetlen. A csoportgyőztesek 1,1 millió eurót kapnak, a második helyezett 550 ezret. A finálé győztesének a jutalma 4 millió euró.

Az Európa-konferencialigában félmillió a nyertes meccs, a döntetlen 166 ezer euró. Itt a csoportok legjobbjai további 650 ezerrel, míg a másodikok 325 ezerrel számolhatnak. A sorozat első döntőjében a nyertes csapatnak még kétmillió euró jár.

(Nyitókép: Facebook/Ferencvárosi Torna Club)

Kapcsolódók

Kimaradt?