Elbúcsúzott a Ferencváros a Bajnokok Ligájától

A Ferencváros gól nélküli döntetlent követően tizenegyesekkel kikapott az albán Vllazniától a női labdarúgó Bajnokok Ligája (BL) első selejtező minitornáján.

Dörnyei Balázs együttese kedden 2-1-re legyőzte a lengyel bajnok Czarni Sosnowiec együttesét, így a lengyel klub férficsapatának otthonában, a 7500 néző befogadására alkalmas Ludowy Stadionban a legjobb 32 csapat közé, vagyis a BL playoff körébe jutásért léphetett pályára pénteken az albán bajnok ellen. A rendes játékidőben nem talált be egyik csapat sem, és a hosszabbításban sem esett gól. A tizenegyespárbajban Vágó, Pusztai és Szabó is hibázott, ami azt jelentette, hogy 3-1-re az albán gárda kerekedett felül.

Így a Ferencváros nem jutott a második körbe, ahol a bajnoki ágon összesen hét oda-visszavágós párharcot rendeznek szeptember elején, a párharcok győztesei pedig bejutnak az női Bajnokok Ligája 16 csapatos, csoportkörös főtáblájára.

A legnépszerűbb magyar klub női együttese 2015-ben, 2016-ban, 2019-ben és 2020-ban is próbálkozott már a BL-be kerüléssel, ám még soha nem sikerült továbbjutnia az első körből.

(A nyitókép illusztráció: Facebook/FerencvárosiTornaClub/LehotzkyIstván)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?