BL: két góllal nyert a címvédő, a Juventus csak ikszelt

A Chelsea hazai pályán nyert a Lille ellen, a Villareal közelebb állt a győzelemhez, mint az Öreg Hölgy.

Habár csak a második helyen jutott tovább a csoportjából, a Chelsea, favoritként vágott neki a Lille elleni párharcnak. A londoni mérkőzés előtt a fő gondot Romelu Lukaku formája jelentette a címvédőnél, és a belga csatár végül nem is került be a kedd esti kezdőcsapatba.Kai Havertz lendületben | Fotó: Facebook/Chelsea

A helyette bizalmat kapó Kai Havertz gyorsan főszereplő lett, két kihagyott helyzet után harmadszor már nem hibázott: a 8. percben Hakim Zijes bal oldalról érkező szöglete után nagyszerűen fejelt hat méterről a kapuba. Az erős kezdés után némileg visszavett az angol együttes, ám a Lille hiába alakított ki több lehetőséget is, a játékosai pontatlanul céloztak, így Édouard Mendynek csak egyszer kellett védenie az első játékrészben.

A második félidő az elsőhöz hasonlóan indult, Zijes szinte azonnal megduplázhatta volna az előnyt, a franciák szerencséjére jókor érkezett a blokk – hasonlóan a néhány perccel későbbi Marcos Alonso-lövéshez. A 63. percben aztán Christian Pulisic jó ütemű passzt kapott Kantétól, az átvétellel otthagyta az emberét, és mielőtt a védő odaért volna, estében kilőtte a bal alsót. Az utolsó negyedórában a Chelsea mindent megtett, hogy már az első meccsen eldöntse a továbbjutást, de újabb gól már született.

A Villareal és a Juventus összecsapásán az első Bajnokok Ligája-mérkőzésén fellépő Dusan Vlahovics megmutatta, miért fizetett érte télen 81.6 millió eurót a Juventus: mindössze 32 másodperc elteltével előnyhöz juttatta csapatát, miután Danilo előre ívelése nyomán mellkassal maga elé tette a labdát, tűpontos lövése a jobb kapufáról a hálóban kötött ki.

Ugyan hamar hátrányba került a mérkőzésre négymeccses veretlenségi szériában érkező „sárga tengeralattjáró”, de különösebben nem zavarodott meg – a 13. percben a Tottenhamtól kölcsönzött Giovani Lo Celso szó szerint a vendégek kapuján döngetett, lövése a lécre csapódott. Ezzel nem volt vége, a hazaiak uralták az első játékrészt – 63 százalékos labdabirtoklás, 5 kapura lövés –, több nagy lehetőségük is volt, ám az egyenlítés ekkor még nem jött össze nekik.

Nem úgy, mint a fordulás után, a 66. percben, amikor nagyon elaludt az Öreg Hölgy védelme. Étienne Capoue úgy tett, mintha megállna, majd kiszúrta az elöl egyedül ólálkodó Dani Parejót, aki az átadás után zavartalanul továbbított a kiszolgáltatott helyzetben lévő Wojciech Szczesny kapujába.

A második játékrészben is inkább a Villarreal hajtott a győzelem kiharcolásáért, ám neki és a sérülés miatt több kulcsemberét – Federico Chiesa, Paulo Dybala, Giorgio Chiellini, Federico Bernardeschi – is nélkülöző Juventusnak sem sikerült újabb gólt szereznie. Ennek a játék képe alapján talán előbbi gárda örülhetett kevésbé.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?