Az emberhátrányban játszó Porto hosszabbításban ejtette ki a Juventust

Sorsdöntő pillanat: Sergio Oliveira szabadrúgásánál felbomlott a torinói sorfalAz FC Porto nagy meglepetésre – idegenben szerzett több góllal – kiejtette a Juventust a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének kedd esti visszavágóján. A Borussia Dortmund az idegenbeli győzelem után hazai döntetlennel búcsúztatta a legutóbb Európa Liga-győztes FC Sevillát.

A portugál csapat a 2–1-re megnyert hazai mérkőzés után kedden hosszabbítást követően csak 3–2-re kapott ki, így várhatja a negyeddöntő március 19-i sorsolását.

Jól kezdett a Juventus, az első percek után azonban a Porto rendezte sorait és veszélyes kontratámadásokat vezetett, az egyik végén pedig büntetőhöz jutott és 20 perc után vezetett. A torinóiakat megzavarta a gól, feszülten, rengeteg hibával játszottak és az első félidőben nem tudtak mit kezdeni a portugálok feltolt védekezésével. A fordulás után nagyot fordult a meccs képe, a Juventus gyorsan egyenlített, majd emberelőnybe került és még a félidő közepe előtt Federico Chiesa második találatával átvette a vezetést.

A rendes játékidő folytatásában nagy fölényben volt a hazai együttes, ám nem tudott újra betalálni, így a hosszabbítás következett. A ráadás első felében csapkodó és durva volt a játék, a másodikban viszont egy szabadrúgásból Sergio Oliveira ismét gólt rúgott (a torinói sorfal „elárulta” Wojciech Szczesnyt, a Juve kapusát), amire hiába válaszolt gyorsan a hazai csapat, a két idegenben szerzett gól a Porto továbbjutását eredményezte.Rekord: Erling Haaland 14 BL-meccsen 20 gólt szerzett, és még csak 20 éves

Elsőként egyébként a Borussia Dortmund jutott be a BL negyeddöntőjébe, hiszen a német csapatnak nem kellett „túlóráznia” a vendég FC Sevilla ellen.

A mérkőzést a hazaiak kezdték kedvezőbb helyzetből, mivel három hete idegenben tudtak 3–2-re nyerni, ennek megfelelően a Sevilla volt aktívabb, ám nem tudta bevenni a hazaiak kapuját, majd még az első félidőben Erling Haaland egy ellentámadás végén betalált és a házigazdát juttatta vezetéshez.

 

A norvég sztárcsatár a második játékrészben büntetőből tovább növelte az előnyt és eldöntötte a párharcot. A támadó akciógólját visszavonta a videobíró, és egy korábbi szabálytalanság miatt tizenegyest ítélt a hazaiak javára: a büntetőt Haaland végezte el, de elsőre hibázott, viszont mivel a spanyolok kapusa nem állt a gólvonalon, a játékvezető megismételtette a büntetőt, amit a csatár már értékesített – mivel „beszólt” az ellenfél kapusának, a sevillaiak kis híján meglincselték a norvégot.

A spanyol gárda a hajrá előtt szépített, fordítani viszont nem volt esélye, második találatát az utolsó pillanatokban szerezte.

 

 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Juventus (olasz)–FC Porto (portugál) 3–2 (0–1, 2–1, 2–1) hosszabbítás után, gólszerzők: Chiesa (49. és 63.), Rabiot (117.), illetve Oliveira (19. és 115., az elsőt büntetőből); kiállítva: Taremi (54., Porto). Továbbjutott: FC Porto 4–4-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.
Borussia Dortmund (német) –FC Sevilla (spanyol) 2–2 (1–0), gólszerzők: Haaland (35. és 54., a másodikat büntetőből), illetve En Nesziri (69. és 90+6., az elsőt büntetőből). Továbbjutott: Borussia Dortmund, 5–4-es összesítéssel.

Kapcsolódók

Kimaradt?