Juventus: keserű portói, Borussia: remeklő Haaland

Ronaldo (jobbról) halvány teljesítményt nyújtott a Porto ellenFelemásra sikerült a vendégek ibériai kalandja a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerda esti mérkőzésein: a Juventus a két félidő legeléjén kapott gólokkal veszített Portugáliában, míg a Borussia Dortmund hátrányból fordítva nyert spanyolországban.

Alig kezdődött el a portói meccs, a hazaiak lecsaptak egy rosszul hazaadott labdára, és Taremi révén már a 63. másodpercben megszerezték a vezetést. Az olasz bajnoki címvédő átvette az irányítást, de nem tudta feltörni a szervezetten hárító FC Porto védelmét, mi több, a második félidő elején is az „öltözőben ragadtak” a Juventus játékosai – Maregának ekkor mindössze 19 másodpercre volt szüksége, hogy növelje a luzitán csapat előnyét.

A hajrában Chiesa szépítése visszaadta a reményt a Juve játékosainak, az idegenben lőtt gól ugyanis sokat számíthat a március 9-i visszavágón.

Az Európa Liga-címvédő FC Sevilla remek formában, kilencmeccses győzelmi sorozattal várta a BL-nyolcaddöntőt a kisebb hullámvölgyben lévő Borussia Dortmund ellen, és a várakozásnak megfelelően korán vezetést is szerzett – igaz, hogy Suso lövésénél Hummelsen irányt változtatott a labda, és becsapata a német csapat kapusát.

 

Közel negyedóra kellett a látogatóknak ezután, hogy magukra találjanak, és Dahoud szép távoli lövéssel jelezte, hogy „megérkeztek” a meccsre.

 

Sőt Haaland révén – két ellentámadás után – még szünet előtt fordítottak a dortmundiak, és bár az andalúz csapat a hajrában kozmetikázott az eredményen, a március 9-i visszavágón egyértelműen a Borussia lép pályára nagyobb továbbjutási eséllyel.

Erling Haaland góljai:

 

A Sevilla szépítő gólja:

 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések:
FC Porto (portugál)–Juventus (olasz) 2–1 (1–0), gólszerzők: Taremi (2.), Marega (46.), illetve Chiesa (83.).
FC Sevilla (spanyol)–Borussia Dortmund (német) 2–3 (1–3), gólszerzők: Suso (7.), L. de Jong (84.), illetve Dahoud (19.), Haaland (27. és 43.).

(Nyitóképen: Erling Haaland, a Borussia norvég gólzsákja | Fotó: Agerpres/EPA)

Kapcsolódók

Kimaradt?