BL: ziccerek sorozatát rontotta el a Münchenbe visszatérő Lewandowski

A Bayern München nyerte a labdarúgó Bajnokok Ligája második játéknapjának első rangadóját, a bajorok 2-0-ra legyőzték a visszatérő Robert Lewandowskival felálló FC Barcelona alakulatát. 

FC Liverpool–Ajax Amsterdam 2-1

A mérkőzés liverpooli szempontból indult jobban, hiszen a „vörösök” Mohamad Szalah góljával már a 17. percben megszerezték a vezetést. A Pool az első félidőben szinte végig nyomás alatt tartotta a hollandokat, így némiképp váratlan volt, hogy Kudus remekbe szabott góljával a 27. percben egyenlíteni tudtak a vendégek.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, de hiába volt meg a hazaiak fölénye, Pasveer eszén nem tudtak túljárni. Ráadásul ha Blind a 75. percben pontosabb, akkor az Ajax a második gólját is megszerezhette volna. A hajrában Núnez beállása után sorjáztak a liverpooli lehetőségek, ám sokáig úgy tűnt, hogy a hazai csapat nem tudja berúgni a győztes találatot. A 89. percben aztán érkezett Matip, aki egy bal oldali szögletet követően hat méterről fejelt a kapuba.

A csoport másik mérkőzését, a Glasgow Rangers–Napoli találkozót szerdán rendezik.

A-csoport, eredmények

  • Liverpool–Ajax 2–1 (Szalah 17., Matip 89., ill Kudus 27.)
  • Rangers (skót)–Napoli (olasz) (szerda, 22:00)

1. Napoli                 1         1         0       0         4–1         +3           3
2. Liverpool           2         1         0       1          3–5         –2           3
3. Ajax                    2         1         0       1          5–2         +3           3
4. Rangers             1         0        0       1          0–4         –4          0

FC Porto–Club Brugge 0-4

Az első negyedóra végénél járt a mérkőzés, amikor Joao Mário buktatta a tizenhatoson belül Ferran Jutglát – a sértett a bal alsóba vágta a teljesen jogosan megítélt tizenegyest. A második félidő elején gyorsan kettőt is bevertek a belgák: Kamal Sowah csente el a labdát a határozatlan védők gyűrűjében a tizenhatoson, majd ziccerből talált be, nem sokkal később pedig érkezett egy bal oldali beadás, amelyet a magára hagyott Andreas Skov Olsen lőtt közelről a hálóba. A vége már megalázó lett: a csereként beállt Antonio Nusa egy remek kiugratás után a negyediket is berúgta – sok portói szurkoló ekkor el is indult haza, nem várta meg a hátralevő néhány percet.

Bayer Leverkusen–Atlético Madrid 2-0

A Bayer Leverkusen nagyszerű győzelemmel javított a nyitányon elszenvedett vereségét követően: a hajrában szerzett két góljával legyűrte az Atlético Madridot.

A németekhez csereként beállt Jeremie Frimpong két asszisztot jegyzett: a 84. percben hosszas csata után faképnél hagyta Mario Hermosót, majd középre adott Robert Andrichnak, aki nagyjából 12 méterről a kapu jobb oldalába zúdított. A holland játékos nem sokkal később egy kontratámadás során száguldott el a jobb szélen, majd kiváló labdát tett a kapu elé érkező Moussa Diabynak, aki nem hibázott.

B-csoport, eredmények

  • Porto (portugál)–FC Bruges (belga) 0–4 (Jutgla 15. – 11-esből, Sowah 47., Skov Olsen 52., Nusa 89.)
  • Bayer Leverkusen (német)–Atlético Madrid (spanyol) 2–0 (Andrich 84., M. Diaby 87.)

1. FC Bruges                   2         2         0       0        5–0         +5           6
2. Bayer Leverkusen     2        1          0        1         2–1          +1           3
3. Atlético Madrid         2         1          0        1         2–3         –1           3
4. FC Porto                    2         0         0        2         1–6         –5           0

Bayern München–FC Barcelona 2-0

Természetesen főleg Robert Lewandowski visszatéréséről írtak a lapok a Bayern München és a Barcelona rangadója előtt, erről beszéltek a szurkolók és maguk a labdarúgók is – a pályán a lengyel kissé megilletődve futballozott, az első félidőben mesterhármasig juthatott volna, de kétszer is hibázott ziccerben (egyszer Manuel Neuer passza után), egyszer pedig a lesérült Benjamin Pavard helyére beálló Nusszair Mazraui mentett előle zseniálisan az ötösön.

Raphinha kétszer is majdnem a kapuba talált a 16-osról, Pedri pedig az ötösről nem tudott túljárni Neuer eszén. A hazaiak legnagyobb lehetősége az első félidőben Marcel Sabitzer nevéhez, illetve 17 méteres, lapos lövéséhez fűződött – aztán a szünet után kétszer is betalált a Bayern. Egy szögletet követően Lucas Hernandez használta ki a katalán védősor meglepetésszerű nyílt napját, majd Leroy Sané futott át a Barca-védelmen.

Viktoria Plzen–Internazionale 0-2

A Bayern München elleni hazai vereség után győzelmi kényszerben volt Csehországban az Inter, amely a kvartett leggyengébb tagjához, a Plzenhez utazott.

A milánóiak a 20. percben Edin Dzeko parádés lövése után jutottak előnyhöz, majd temérdek lehetőséget puskáztak el a játékrész további részében.

A 61. percben emberhátrányba kerültek a csehek, szűk tíz perccel később pedig Dzeko passza után a holland válogatott Denzel Dumfries döntötte el a három pont sorsát. 0–2

C-csoport, eredmények

Bayern München (német)–Barcelona (spanyol) 2–0 (L. Hernandez 50., L. Sané 54.)

Viktoria Plzen (cseh)–Internazionale (olasz) 0–2 (Dzeko 20., Dumfries 70.)

1. Bayern München    2           2         0        0         4–0         +4           6
2. Barcelona                 2           1         0        1          5–3         +2           3
3. Internazionale         2           1         0         1          2–2         0              3
4. Viktoria Plzen         2           0         0        2          1–7         –6           0

Sporting Lisszabon–Tottenham Hotspurs 2-0

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, de nem sok kapura lövést láthattunk. A legnagyobb lehetőség Marcus Edwards nevéhez köthető, akinek a próbálkozását Hugo Lloris óriási bravúrral védte.

A fordulás után már nagyobb fölényben játszott az angol csapat, egy gyors szabadrúgás után Emerson Royal lőhetett volna gólt, de Adán a helyén volt. A meccs nagy részében egyébként inkább szenvedett a Tottenham, még a csereként beálló Kulusevski sem tudta gólhoz segíteni a társait.

Már mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor a 90. percben jött a slusszpoén: Pedro Porro szögletére Paulinho érkezett nagyszerűen, s védhetetlenül csúsztatott a hosszúba.

A 93. percben Arthur Gomes zseniális szólót mutatott be, Emerson Royalt bebőrözte, majd higgadtan gurított Lloris mellett a kapuba, ezzel végleg eldöntve a három pont sorsát.

Két kör után a Sporting CP nagy meglepetésre százszázalékos, ami természetesen azt is jelenti, hogy vezeti a csoportját.

Olympique Marseille–Eintracht Frankfurt 0-1

A Marseille és a Frankfurt is vereséggel kezdte a Bajnokok Ligája 2022–2023-as csoportkörét, így mindkét gárdának rendkívül fontos volt az egymás elleni ütközetük.

A találkozó 43. percében egy hosszan felívelt szabadrúgás után a francia csapat védői nem tudták megszerezni a labdát, sőt, az egyik hazai játékos lábáról egyenesen Jesper Lindström elé került, aki tíz méterről ballal, igazítás nélkül lőtt a kapuba.

A 80. percben Kamada Daicsi is betalált, ám a VAR les miatt végül elvette a gólt, azonban az Eintracht Frankfurt így is megnyerte a mérkőzést, amivel pontszámban beérte a Tottenhamet.

D-csoport, eredmények

  • Sporting CP (portugál)–Tottenham Hotspur (angol) 2–0 (Paulinho 90., Arthur Gomes 90+3.)
  • Olympique Marseille (francia)–Eintracht Frankfurt (német) 0–1 (Lindström 43.)

1. Sporting CP                    2         2        0        0       5–0         +5           6
2. Tottenham                     2         1         0        1        2–2           0            3
3. Eintracht Frankfurt      2          1         0        1        1–3         –2           3
4. Marseille                        2          0        0        2        0–3         –3           0

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?