BL: Suárez duplájával fordított a Barca, sovány előnyt szerzett a Bayern

A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Bayern München és a Barcelona is minimális előnyt ért el hazai pályán.

A Diego Simeone által 250. alkalommal irányította Atléticó szerezte meg a vezetést, a félidő derekán Koke kiugratása után Fernando Torres nem hibázott. Nem úgy, mint tíz perccel később, ugyanis ekkorra második sárga lapját – ezáltal a pirosat is – begyűjtve véget ért számára a párharc. Pedig nem sokkal a kiállítás előtt Antoine Griezmann akár kettőre is növelhette volna a vendégek előnyét, de Marc-André ter Stegen nagyot nyújtózva menteni tudott.

A második játékrészben állandósult a Barcelona fölénye, szinte egykapuztak, de sem Lionel Messi káprázatos ollózása, sem Neymar előbb lécen csattanó, majd a bal sarkot centikkel elkerülő tekerése nem hozott egyenlítést. A 62. percben aztán Luis Suárez közelről a hálóba passzolta Jordi Alba eltört lövését. A katalánok tovább folytatták az offenzívát és ismét megtalálták a rést a hősiesen védekező, de fáradó madridi hátsó alakzaton, Daniel Alves beadása után ismét az uruguayi támadó volt eredményes, aki így már 45 gólnál jár az idényben.

Münchenben a Bayern München már a második percben előnybe került, miután Juan Bernat bal oldali beadása után Arturo Vidal az ötösről a bal alsó sarokba fejelte a labdát. A hazai szurkolók abban reménykedtek, hogy ez egy gólfesztivál kezdete lesz, de csalódniuk kellett, mert a portugálok kijöttek a kezdeti szorításból, és ők is kialakítottak kisebb helyzeteket. Igaz, a nagyobbak továbbra is a változatlanul fölényben játszó bajorok nevéhez fűződtek, elsősorban Franck Ribéry, Vidal és Douglas Costa okozott zavart a Benfica védelmében. Több találat azonban már nem esett a szünetig.

A fordulást követően Jonas lövését hárította az addig szinte munka nélküli Manuel Neuer, s a folytatásban is a brazil támadó volt a portugálok vezéregyénisége. A Benfica mindent megpróbált az egyenlítésért, a német együttes pedig előnye növeléséért, de a legnagyobb lehetőségek is kimaradtak, így a csata nyílt maradt a jövő heti visszavágóra.

Bajnokok ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

  • Bayern München – Benfica 1-0 (1-0)
  • FC Barcelona – Atletico Madrid 2-1 (0-1)
     

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?