BL: először negyeddöntős a ManCity, „drámázott” az Atlético

A Manchester City házigazdaként gól nélküli döntetlent játszott a Dinamo Kijevvel a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi visszavágóján, ezzel fennállása során először jutott a legjobb nyolc közé. Az Atlético Madrid ennél bonyolultabb utat választott a PSV ellen, a két csapat küzdelme tizenegyespárbaj után dőlt csak el. 

Manchester City-PSV Eindhoven

A City sérülés miatt már a hetedik percben elvesztette Vincent Kompanyt. A BL történetében még soha nem kellett ilyen korán lecserélni egy csapatkapitányt, mint most a belga válogatott védőt, ráadásul később a másik középhátvéd, Nicolas Otamendi sem tudta folytatni a játékot.

A 61. percig kellett várni az első igazi helyzetre, akkor viszont Jesus Navas a kapufát találta el. Mivel a találkozón nem született gól, a manchesteriek megőrizték az ukrajnai első meccsen szerzett előnyüket, és továbbjutottak.Ez volt a City 18. hazai BL-meccse, de csak a második, amit kapott gól nélkül teljesített, ugyanakkor története 36. BL-találkozóján most játszott először 0-0-t. A Dinamo Kijev ezúttal szerepelt 14. alkalommal angol csapat otthonában nemzetközi kupameccsen, de továbbra sem tudott nyerni.

Atlético-PSV

A gól nélküli döntetlennel záruló első mérkőzést követően veszélyes támadójátékkal kezdte a hazai visszavágót az Atlético, kilenc alkalommal lőtt kapura az első félidőben. Az 59. percben Jürgen Locadia révén a kapufát találták el a hollandok, de a folytatásban ismét a spanyolok előtt adódott több lehetőség. A hajrában Fernando Torres labdája is a kapufán csattant, ám gól a rendes játékidőben és a hosszabításban sem esett.

A tizenegyesek során egyedül a hollandok csatára, Luciano Narsingh hibázott, így 8-7-re a spanyolok nyerték a párbajt. Ennyi gól még nem esett egyetlen büntetőpárbajban sem a sorozat történetében.

A BL egyenesen kieséses szakaszában korábban még soha nem fordult elő, hogy két 0-0-t játszottak a csapatok. Az Atlético legutóbbi 14 hazai BL-találkozója közül ez volt a 12., amelyen nem kapott gólt. A PSV továbbra is képtelen Spanyolországban nyerni, pedig most játszottak 13. alkalommal spanyol klubcsapat vendégeként. Az Atlético öt próbálkozásból most jutott tovább először holland ellenféllel szemben.

A múlt héten a Benfica, a Wolfsburg, a Real Madrid és a Paris Saint-Germain biztosította helyét a nyolc között.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:

  • Manchester City (angol)-Dinamo Kijev (ukrán) 0-0, tj: a Manchester City, 3-1-es összesítéssel.
  • Atlético Madrid (spanyol)-PSV Eindhoven (holland) 0-0, tj: büntetőpárbaj után az Atlético

Kimaradt?