Közel 60 meghívott szerzővel és könyvbemutatóval várja az olvasókat a 11. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét

Fotó: RMDSZKözel 60 meghívott szerzővel és könyvbemutatóval várja az olvasókat a 11. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét. A négynapos, június 9–12. között zajló rendezvény az író-olvasó találkozók mellett számos kiegészítő programmal készül a kolozsvári közönség számára.

A tweed zakós öregúr címmel Ottlik Gézáról nyílik kiállítás, a kolozsvári Tamási Áron-helyszínek érintésével vezetett sétán lehet részt venni, a kerekasztal beszélgetések pedig olyan témák köré szerveződnek, mint a műfordítás vagy a női sorsok, női szerzők.

Az olyan népszerű szerzők mellett, mint Bodor Ádám, Orvos-Tóth Noémi, Zoltán Gábor, Szentesi Éva vagy Kollár-Klemencz László, Erdélyben élő és erdélyi származású írókkal-költőkkel is találkozhatunk. Kolozsvárra látogat a marosvásárhelyi születésű, József Attila-díjas író, fotográfus, Bartis Attila, de a Kossuth-díjas Király László is itt lesz Kék farkasok című regényével, Tompa Andrea a Haza című kötetével érkezik, Zágoni Balázs segítségével pedig megtudhatjuk milyen is volt a Szamos-parti Hollywood.

Két zenés esemény is színesíti a kolozsvári Könyvhét progamját, Zilahi Csaba: Erdélyi magyar rock 1970-2010 című új kötetének bemutatóját a közkedvelt kolozsvári Knock Out együttes koncertje kíséri, majd a rendezvény záróprogramjaként Lackfi János költő és Vecsei H. Miklós színművész duetteznek a #jóéjtpuszival, amire Szirtes Edina Mókus komponál varázslatos dallamokat!

A 11. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét keretében adja át június 10-én, péntek este az RMDSZ az Erdélyi Magyar Kortárs Kultúráért Díjakat, Balázs Imre József költő, irodalomkritikus, szerkesztő, irodalomtörténész, Jánosi Andrea grafikus, illusztrátor és Kató Emőke színművész számára. A díjátadót Tasi Nóra & Azara zenekar koncertje zárja.

A Könyvhét programjai négy helyszínen (Bánffy-palota udvara, Tonitza-terem, Bulgakov Kávéház, Vallásszabdság Háza) zajlanak. Ezek mellett a Bánffy-palota emeleti részében a könyvvásár várja az olvasó közönséget. 27 standon 47 kiadó gondoskodik arról, hogy idén is felfrissíthessük könyvespolcunkat!

A rendezvény részletes programja ezen a linken található. Naprakész és friss információk a Könyvhét Facebook-oldalán.

Kapcsolódók

Kimaradt?