banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Iohannis vezeti Románia küldöttségét az ENSZ közgyűlésének 76. ülésszakán

Klaus Iohannis államelnök vezeti Románia küldöttségét az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) Közgyűlésének 76. ülésszakát megnyitó üléseken, amelyeket szeptember 21–23-án tartanak New Yorkban – tájékoztatott csütörtökön az Államelnöki Hivatal.

Az ülésszak a COVID-19 világjárvány kezdete óta először zajlik az ENSZ-tagállamok állam- és kormányfőinek fizikai jelenlétével.

„Klaus Iohannis államfő részvétele ezen az ülésen lehetőséget nyújt arra, hogy kiemelje Románia álláspontját a jelenlegi globális kihívásokkal kapcsolatban, amelyek közös megoldásokat, szolidaritást és együttműködést igényelnek, a szilárd demokratikus elvek és a nemzetközi jog tiszteletben tartása alapján” – olvasható az Államelnöki Hivatal közleményében.Fotó: Presidency.ro

Az ENSZ-közgyűlés 76. ülésszakának témája a COVID-19 világjárványhoz és az abból való kilábaláshoz, a fenntartható újjáépítéshez, valamint a bolygó szükségleteinek kielégítéséhez, az emberi jogok tiszteletben tartásához és az Egyesült Nemzetek Szervezetének újjáélesztéséhez kapcsolódik.

Az államfő szeptember 21-én, a munkálatok első napján fog felszólalni a közgyűlésen, és Joseph Biden USA-elnök meghívására részt vesz a szeptember 22-én szervezendő csúcstalálkozón, amelynek témája az új koronavírusra adott nemzetközi válaszlépések összehangolása.

Az elnöki adminisztráció szerint Iohannis hangsúlyozni fogja Romániának a világjárvány leküzdésére tett erőfeszítéseit, valamint támogatását fejezi ki egy olyan rugalmas globális egészségügyi biztonsági struktúra kiépítése iránt, amely képes megfelelően kezelni az előre nem látható válságokat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?