banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Iohannis kitüntette a görögországi erdőtűzben szolgálatot teljesítő romániai csapatok parancsnokokait

Klaus Iohannis államelnök hétfőn, a tűzoltók napja alkalmából szervezett ünnepségen kitüntette az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU) harci lobogóját, illetve a görögországi tüzek megfékezésében segédkező román egységek parancsnokait.

Az államfő a tűz- és a katasztrófavédelem terén elért kiemelkedő eredmények, a polgári védelmi intézkedések végrehajtása és a katasztrófavédelemben részt vevő intézmények tevékenységének összehangolása elismeréseként tüntette ki a katasztrófavédelem lobogóját.

A görögországi tüzek megfékezésében segédkező román egységek parancsnokai, Valentin Florin Pop ezredes és Alexandru-Adrian Csilik alezredes szintén kitüntetésben részesültek elkötelezettségük és szakértelmük elismeréseként.

Iohannis harci zászlókat adott át 11 megyei katasztrófavédelmi felügyelőségnek is, elismerése jeléül azért az elkötelezettségért és áldozatkészségért, amelyet a katasztrófavédelmi erők tagjai a polgárok és a közösségek védelmében tanúsítottak.

A ceremónián Florin Cîţu kormányfő, Lucian Bode belügyminiszter és Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője is részt vett.

(Nyitókép: Presidency.ro)

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?