Vegyes a Hargita megyei turisztikai központok iránti érdeklődés a téli ünnepek idején

Egyes Hargita megyei vendéglátóhelyek és szabadidőközpontok foglalásai nőttek a december elsejei hosszú hétvége, valamint a szilveszter idejére, vannak azonban olyan turisztikai célpontok is, ahol a járványügyi korlátozások miatt ebben az időszakban is csökkent forgalomra számíthatnak.

A megye egyik legnépszerűbb turisztikai központjában, Tudsnádfürdőn a tavalyihoz képest több turistára számíthatnak, új foglalásokkal még mindig megkeresik a szállodákat. A városközpontban található egyik négycsillagos szálloda járványügyi korlátozások mellett elérhető helyeiknek telítettsége jelenleg 40 százalékos. A szálloda menedzsere, Székely Leila szerint idén bátrabbak a vendégek, mint tavaly.

Mint mondta, a november végi, december elejei minivakációra hároméjszakás csomaggal készültek, ebben teljes étkezési ellátás és egy szabadtéri grillezés is szerepel. Ugyanakkor a vendégek használhatják a szálloda wellness-részlegét, amelyben medence, pezsgőfürdő, szauna is van, illetve gyógymasszázs és más terápiás kezelések is igényelhetők. Lehetőség van továbbá szabad téri sporttevékenységek végzésére is.

A szállodamenedzser elmondása szerint a szilveszteri ajánlatok iránt is nagyobb az érdeklődés, mint tavaly, a lehetséges szállások több mint fele már betelt. „A novemberi hétvégék foglalásain is látszik, hogy a vendégekben megvan a vágy, hogy kimozduljanak, szabad levegőn legyenek és kikapcsolódjanak” – tette hozzá.Sípálya Borszéken | Fotó: borsecinfo.ro

Ileana Colcer, egy háromcsillagos tusnádfürdői szálloda menedzserének elmondása szerint náluk egyelőre 85 százalékos a telítettség a december elsejei hosszú hétvégére, a vendégek többsége már előre ki is fizette foglalását. Ugyanakkor a szilveszteri előjegyzések is beindultak, ebben a szállodában is nagyobb idén az érdeklődés, mint tavaly.

Hargita megye másik népszerű turisztikai központjában, Borszéken kevésbé telítettek a szálláshelyek a jelzett időszakokban, a turisták egyelőre csak az elérhető szállásokról érdeklődnek, de nem foglalják le azokat. A borszéki vendéglátósok tapasztalatai szerint a világjárvány megjelenése óta jellemzően csak napokkal a szabadság ellőtt tesznek foglalást a turisták. Cristina Cotrigăşanu, a Borszéki Turisztikai Információs Központ tanácsosa elmondta, a szolgáltatók most a kiadós havazásban reménykednek.

Prezsmer Fülöp, a Gyimesi Panziók Szövetségének elnöke azt nyilatkozta, hogy a korábban a magyarországi turisták által is kedvelt gyimesi célpontok iránt is megcsappant az érdeklődés, mivel a legtöbb helyszínen kötelezik a zöld oltási igazolvány felmutatását. Hozzátette, reményeik szerint a szilveszteri időszakra fellendül a forgalom, és minél többen szeretnék csodálatos természeti környezetben köszönteni az új évet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?