banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Kártalanítás a vendéglátóiparban és a turizmusban: jövő keddtől lehet jelentkezni

A cégek a 2019-es és 2020-as árbevételük különbségének a 20 százalékát kaphatják meg.

Június 29-től lehet igényelni az állami támogatást a vendéglátóipar és a turizmus megsegítésére meghirdetett program keretében. Az igényléseket 10 órától lehet majd feltölteni a granturi.imm.gov.ro linken keresztül. Jelentkezni tíz napon át, július 12-ig lehet majd.

Az állami támogatást éttermek, szállodák, panziók, utazási irodák és rendezvényszervező cégek igényelhetik. A Gazdasági, Vállalkozásügyi és Idegenforgalmi Minisztérium a 2019-es és 2020-as árbevétel különbségének 20 százalékát folyósítja majd a járványügyi intézkedések miatt kárt szenvedett vállalkozásoknak, maximum 800 ezer euró értékben. A kártalanítási program keretösszege 2,5 milliárd lej.

Más, hasonló programoktól eltérően minden, a pályázati feltételeknek eleget tevő igénylő részesül majd kártalanításban. Ha a program költségvetése nem fedezné az igényeket, amire jó esély van, akkor a rendelkezésre álló összeget arányosan fogják elosztani az igénylők között.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A kártalanításra csak olyan cégek pályázhatnak, amelyek nem fizetésképtelenek az igénylés feltöltésekor. Minden pályázónak fel kell töltenie egy könyvelői vagy audit jelentést, amely alapul szolgálhat a kártérítés összegének megállapításához.

A megítélt támogatásokat a következő öt hitelintézeten keresztül fogják folyósítani: Transilvania Bank, CEC Bank, BRD, BCR, Banca Românescă.

Kapcsolódók

Kimaradt?