Lehet jelentkezni az Ákovita Nemzetközi Párlat- és Pálinkaversenyre

Június 7-én lejár a benevezési periódus, de a versenyen kívül is fontos programmal készülnek a szervezők az idei Ákovita Nemzetközi Párlat- és Pálinkaversenyre. Az Ákovita idei győztesei július 1-jén vehetik át nyereményeiket Csíkszeredában, viszont a párlatok és pálinkák szerelmesei addig sem unatkozhatnak: június 20-ától gyümölcspárlat-készítő tanfolyam indul – tájékoztatnak közleményükben a szervezők.

A nevezési periódus már elkezdődött, május 2-ától egészen június 7-éig nevezhetnek be a párlat- és pálinkakészítők a 2022-es Ákovita Nemzetközi Párlat- és Pálinkaversenyre. A tavalyi, első verseny szabályzatához képest apró, de annál fontosabb változásokra érdemes odafigyelniük a versenyzőknek – hívják fel a figyelmet a közleményben.

Újdonság például, hogy a versenyzők a mintákat kizárólag üvegpalackokban adhatják le, a műanyag palackban leadott mintákat kizárják a versenyből. Egy másik fontos tényező, hogy a szervezők a nevezési lapon apró módosításokat végeztek az előző évihez képest, amellyel megkönnyítik majd a pályázóknak a minták adatainak nevezési lapra vezetését. Ezek és minden egyéb tudnivaló, a versenyfelhívás és a szabályzat is megtalálható az akovita.ro oldalon.

A benevezési határidő tehát június 7., déli 12 óra, a mintákat le lehet adni személyesen az alábbi címen, de postán, esetleg csomagküldő szolgálattal is elküldhetők:  As. Székely Gazdaszervezetek Egyesülete – Imre Angyal (0040756726303), Csíkszereda, postai irányítószám: 530103, M. Eminescu utca, 2/A szám, Hargita megye, Románia.

Amennyiben a nevezők a postai vagy csomagküldő szolgálat mellett döntenek, úgy a mintáknak legkésőbb június 10-éig meg kell érkezniük a szervezőkhöz. A nevezett mintákat személyesen hétfőtől péntekig, 8–16 óra között lehet leadni a fenti címen.

A nevezési díj mintánként 30 lej, azaz 6 euró, avagy 2300 forint, amit készpénzben is be lehet fizetni, de banki átutalásra is van lehetőség.

A pálinka- és párlatkészítés iránt érdeklődők idén az Ákovita keretében egy intenzív tanfolyamon is részt vehetnek. A kurzus a tervek szerint június 20-án indul, 6 napig tart, és elméleti, valamint gyakorlati tudást is biztosít a szeszesitalok és a gyümölcsök megismerésétől az érzékszervi bírálatig. A tanfolyam díja 2000 lej. Azok, akik elvégzik, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem által kiállított elismerő oklevelet tudhatnak majd magukénak.  A tanfolyamról további részleteket hamarosan közzétesznek az Ákovita Facebook-oldalán és honlapján.

A verseny főszervezője a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete, kiemelt partnerei Csíkszereda Város Önkormányzata, Hargita Megye Tanácsa és további szakmai szervezetek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?