Megmozgatta a családokat a Csíki Majális

Gasztronómiai, kulturális és sportprogramok sokaságával várta hétvégén a családokat a Csíki Majális. A három napos eseményt a járványügyi korlátozások után újra hagyományos formában tudták megrendezni.

Több mint 25 ezer embert vonzott Csíkszereda központi parkjába a Csíki Majális három napos programkavalkádja hétvégén. A főleg családokat megszólító események sorában megtalálható volt hagyományos kézműves- és székelytermék-vásár, ugyanakkor nagy hangsúlyt kaptak a legkisebbeknek szóló programok.Fotók: Octopus

A gyerekek kézműves foglalkozásokon vehettek részt, de belekóstolhattak az életmentés és az orvosi segítségnyújtás rejtelmeibe is, valamint a Mesehetes zenekar rajzfilmslágereket felvonultató koncertjén is kitombolhatták magukat.

A nagyobbak az újdonságnak számító Borszereda standjain kóstolhatták meg a Kárpát-medencei magyar bortermelők kínálatának színe-javát, valamint elmélyülhettek a bor rejtelmeiben mesterkurzuson is. A legnagyobb tömeget a város főterén megtartott könnyűzenei koncertek vonzották. A Zanzibar, a 4S Street, a Republic, a No Sugar és a Kowalsy Meg a Vega is sok ezres közönség előtt léphetett színpadra.

A Borszereda mellett szintén ez alkalommal debütált a családi piknik is, amely során a családok a klasszikus kockás terítős, ételkosaras falatozáson vettek részt a parkban, miközben különböző hagyományőrző zenekarok adtak zenei aláfestést.

Mindezeken túl szimpóziumot szerveztek a székelyföldi borvizeknek, az előadók között volt dr. Szép Sándor, egyetemi tanár (Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem), dr. Máthé István, egyetemi docens (Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem) és Farkas Aladár nyugalmazott tanár is. Az aktív kikapcsolódásra vágyók különböző sportágakat is kipróbálhattak megtapasztalva a közös mozgás örömét.

Kapcsolódók

Kimaradt?