Közel 50 Kárpát-medencei magyar pincészet borait kóstolhatják meg Csíkszeredában

Csíkszereda első Kárpát-medence szintű borszemléjét tartják meg május 13–15-e között a Csíki Majális keretében. A Borszereda első kiadásán a Kárpát-medencei magyar borvidékekről közel 50 borászat legjobb italait kóstolhatja meg a csíkszeredai közönség a hétvégén. 

Felvidéktől Vajdaságig, az Érmelléktől a Baranya-háromszögig mintegy 50 magyar borászat látogat el Hargita megye székhelyére, hogy boraikat a székelyföldi közönséggel is megismertesse. A Csíki Majális keretében szervezett esemény helyszíne Csíkszereda Központi parkja lesz – közölték a szervezők. 

A borkedvelő látogatók számára a park területére, így a Borszeredára is a belépés ingyenes, karszalag szolgál majd napijegyként. A kóstoláshoz borospohár kiváltására lesz szükség, amelynek foglalója 15 lejbe kerül, a poharat a kóstolás végeztével a résztvevők hazavihetik vagy visszaválthatják az infópontoknál, visszakapva a befizetett foglalót – részletezték az eseményről a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményben.

A borászok standjánál kóstolójegyekkel fizethetnek majd a látogatók. A kóstolójegyek értéke egységesen 5 lej, egy kóstolás egy jegybe kerül majd, viszont a kóstoló mennyisége boronként változhat. Ezt mindig feltüntetik jól láthatóan a standoknál. Akik egy vagy több palack bort szeretnének majd hazavinni, azok számára a fizetőeszköz szintúgy kóstolójegy lesz. 

Azok, akik szeretnének részletesebb képet kapni a felvidéki vagy délvidéki borokról, két bor mesterkurzusra is jelentkezhetnek. Szombaton 17 és 18 óra között Geönczeöl Attila és Pereszlényi Csaba előadásában ismerhetik meg az érdeklődők a felvidéki pincészetek borait, míg vasárnap 17 és 18 óra között Fekete Andor és Bálint Tivadar mutatják be a vajdasági és drávaszögi borászatokat. A bor mesterkurzusokra előzetes jelentkezés szükséges, a rövid regisztrációs ívet ezen a linken tölthetik ki az érdeklődők. A mesterkurzusok részvételi díja fejenként 50 lej/esemény, ennek kifizetésére készpénzben, a helyszínen lesz lehetőség. 

A Borszereda standjai pénteken 15 órától, szombaton és vasárnap 13 órától látogathatók, mindhárom nap 20 óráig tartanak nyitva. További részletek az esemény weboldalán, illetve a Borszereda Facebook-oldalán olvashatók.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?