A Budapest-Bukarest gyorsvasútról is ábrándozott Orbán és Ciolacu

Semmi akadálya a beruházásnak, már csak elő kell keríteni azt a tizenegynéhány milliárd eurót, amennyibe kerül.

A Budapestet Bukaresttel összekötő gyorsvasút is szóba került Orbán Viktor és Marcel Ciolacu bukaresti találkozóján, írja az economedia.ro. A gazdasági portál emlékeztet rá, hogy a szállításügyi tárca 2022 tavaszán két változatot javasolt nyomvonalként. Az első változat 590 kilométeres hosszú volna, Pitești, Nagyszeben, Kolozsvár és Nagyvárad városokat érintené, s egy teljesen új pálya megépítését feltételezné. A második elképzelés szerint a két főváros közti gyorsvasút részben a már létező, korszerűsítés alatt álló vasúti infrastruktúrát használná Brassó és Arad vagy Kolozsvár és Biharpüspöki között.Fotó: Pixabay

Gyorsvasútnak általában azokat a vasútvonalakat nevezzük, melyeken a szerelvények képesek 200 km/órás sebességgel haladni. Romániában ilyen pályaszakaszok a folyamatban levő, uniós forrásokból finanszírozott korszerűsítések végeztével sem lesznek, ezeken legfeljebb 160 km/órával közlekedhetnek majd a vonatok.

A Magyarországot és Romániát összekötő gyorsvasút ötlete első alkalommal 2018-ban, Szijjártó Péter és Teodor Meleșcanu külügyminiszterek találkozóján merült fel. Akkor még csak egy Budapest és Kolozsvár közti gyorsvasútról volt szó, néhány héttel később azonban, amikor Szijjártó az akkori román közlekedésügyi miniszterrel, Lucian Șovával tárgyalt, már a két fővárost összekötő vasútvonalról beszéltek.

A Budapest-Bukarest gyorsvasút ma éppúgy egy fantazmagória, mint pár évvel korábban volt. Egy, akkoriban a Maszolnak nyilatkozó szakember elmondta, hogy a gyorsvasutak kilométere 1,2 millió euróba kerül, mely összegből csak a felépítményt lehet létrehozni. Ez egy 2018-as összeg, ami napjainkban minden bizonnyal lényegesen több. 590 kilométeres pályával számolva a költségek 7,1 milliárd euróra rúgnának, azonban ebben nincsenek benne a hidakkal, az alagutakkal, a biztonsági berendezésekkel és a szerelvényekkel kapcsolatos, ugyancsak több milliárd eurós kiadások.

Jelenleg Románia és Magyarország gazdasági helyzete sem olyan fényes, hogy ilyen beruházásról álmodozhatnának. Jobban mondva álmodozni, beszélgetni lehet gyorsvasútról, az nem kerül semmibe. Az sem elhanyagolható szempont, hogy nálunk a vasútépítés is nagyjából ugyanolyan sebességgel történik, mint az autópályáké.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?