Rekordsebességgel száguldott egy vonat Erdélyben

A nemzetközi szerelvény 96 perc alatt tett meg 169 kilométert, amivel egy 1995 óta fennálló rekordot döntött meg.

Egy óra és 36 perc alatt tette meg a Piski és Segesvár közti 169 kilométeres távot a Bécs és Bukarest között közlekedő Dacia nemzetközi vonat, írja a Pro Infrastructură Egyesület. Ez 124 km/órás átlagsebességet jelent, ami romániai viszonylatban kiemelkedő, figyelembe véve, hogy a szerelvénynek a szóban forgó szakaszon négy alkalommal megáll, s egyúttal erdélyi rekord.Fotó: Facebook/Asociatia Pro Infrastructura

A vonat egyes szakaszokon 150 km/órával száguldott. „A teljesítmény a Bukarest-Konstanca szakaszhoz fogható, melynek a 225 kilométerét két óra alatt lehet megtenni megállás nélkül” – állapítja meg a Pro Infrastructură egy Facebook-bejegyzésben. Piski és Segesvár között a korábbi rekord egy óra és 10 perc volt, amit még 1995-ben állított fel egy szerelvény.

A menetidő jelentős lerövidülése a vasúti pályaszakasz korszerűsítésének az eredménye. A Pro Infrastructură emlékeztet rá, hogy a munkálatok 11 évet vettek igénybe, annak ellenére, hogy a határidő a szerződés aláírásától számított három év volt, az első szerződéseket pedig 2012-ben írták alá, a vonalat azonban csak a közelmúlttól lehet a tervezett műszaki paramétereknek megfelelően használni. A beruházás tulajdonképpen még mindig nem tekinthető befejezettnek, mivel nem adták át az ETCS jelzőrendszert, melynek a működése lehetővé tenné, hogy a vonatok a jelenlegi maximum 150 km/óra helyett akár 160 km/órával közlekedjenek.

Segesvár és Brassó között szintén lényegesen lerövidül, egy óra alá csökken majd a menetidő, ha elkészül az új pálya, írja a Pro Infrastructură Egyesület. Sajnos, erre még legalább öt évet kell várnunk, mivel a kivitelezők még hozzá sem kezdtek a 6,9 kilométeres ürmösi alagút fúrásához. Segesvár és Brassó között 1995-ben 92 perc volt a menetidő, jelenleg azonban ennél több.  

Arad és Piski között szintén a korábbinál sokkal gyorsabban fognak közlekedni a vonatok, ha befejeződik majd a vonal korszerűsítése. A legrövidebb menetidő két óra volt ezen a szakaszon, szintén a 90-es években, ez másfél órára fog csökkenni.

Kapcsolódók

Kimaradt?