A gondolataival mozgatja a számítógép egerét a Neuralink tesztalanya

Jól halad a Neuralink első emberen végzett kísérlete, Elon Musk szerint a tesztalany, akinek a mikrochipet januárban beültették az agyába, már teljesen felépült és képes a gondolataival irányítani a számítógép egerét.

A multimilliárdos vállalkozót egy X Space eseményen kérdezték a Neuralink startup-vállalkozásának projektjéről, mivel az implantátum beültetése óta nem sok részlet derült ki az emberen zajló kísérlet alakulásáról. A CNN beszámolója alapján Musk azt mondta, hogy a tesztalany képes különböző irányba elmozdítani az egeret, így most arra törekednek, hogy minél több egérkattintást elérjenek telepatikus úton.

Fotó: Neuralink

Musk, mint ismeretes, régóta ígéri, hogy emberi agyba ültetett mikrochippel tesz képessé embereket számítógépek vezérlésére és kapcsolattartásra, kommunikációra. Első agyi implantátumának emberen végzett tesztelésére tavaly kapta meg az engedélyt. A kutatás olyan betegeken igyekszik segíteni, akik nyaktól lefele bénultak.

A CNN rámutatott, hogy más vállalatok, akik hasonló agyi mikrochipek kifejlesztésén dolgoznak már előrébb járnak a kísérleteikkel. A Synchron például 2021-ben kezdte meg az emberen végzett teszteket. Az implantátumokat bénult betegekbe ültették be, és állításuk szerint az által képesek olyan rutinszerű digitális tevékenység elvégezni, mint a szövegírás, email-küldés vagy online vásárlás.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?