Felépült Nagyvárad tudományos és technológiai parkja

Elkészült Nagyváradon a tudományos és technológiai park. Az építkezés befejeztével Bihar Megye Tanácsa átvette a létesítményt, és elkezdte berendezni azt a majdani nyitáshoz.

Fotó: Bihar Megye Tanácsa

Ez egy háromszintes épület, amely közel 5500 négyzetméteren terül el. Olyan laboratóriumokat szerelnek fel ott, amelyeket különböző kutatásokhoz és prototípusok előállításához használhatnak majd. Az épület első emeletén egy 300 férőhelyes konferencia terem található, ugyanakkor 57 férőhelyes parkoló is van a parkban – tájékoztatott csütörtökön a megyei önkormányzat.

Mint írtuk, a park a Nagyváradi Egyetemen keresztül technológiatranszfer-szolgáltatásokat kínál majd többek között olyan tudományos területeken, mint az öko-nanotechnológia, információs és kommunikációs technológiák, biogazdaság, egészségügy, energia vagy épp klímaváltozás.

Az önkormányzat már elkezdte felszerelni a létesítményt, így például 2 millió lejes 3D-s szkennert vásároltak. Emlékeztettek arra is, hogy a teljes beruházást uniós támogatással, közel 35 millió lejből kivitelezték.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?