Járóbeteg-rendelővel bővül a Bihar megyei sürgősségi kórház

Aláírták a kivitelezési szerződést a Bihar megyei sürgősségi kórház új járóbeteg-rendelőjének a felépítésére. A nagyváradi önkormányzat szerdai tájékoztatása alapján a megyeszékhelyen található intézet nyugati és északi irányba történő kibővítésére tizennyolc hónapot szánnak, a beruházást pedig a polgármesteri hivatal önköltségén, uniós támogatással finanszírozza.

Fotó: Nagyvárad Polgármesteri Hivatala

Florin Birta, a megyeszékhely polgármestere szerint az új épületre azért van szükség, mert a főutcai intézet nem kínál optimális körülményeket. A megyei kórház új járóbeteg-rendelőjéhez közel lesz ugyanakkor a parkolóház is, amelyet egy átjáróval kötnek össze a kórház új szárnyával. „Amikor elkészül a parkoló, és az új járóbeteg rendelő, illetve hőszigeteljük a kórház A és B szárnyait, akkor elmondhatjuk, hogy európai színvonalat kínál a kórház” – idézte az elöljárót a városháza közleménye.

A közel 5500 négyzetméteres épületet természetesen orvosi eszközökkel is ellátják majd. A projekt részeként a szakorvosi rendelők mellett, a harmadik emeleten egy új intenzív osztályt is kialakítanak majd. Ez a projekt mintegy 44 millió lejbe kerül, ugyanakkor az önkormányzat emlékeztett arra, hogy pár hete már a parkolóház felépítésére is megkötötték a szerződést a kivitelezővel.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?