Vadászhatnak majd ránk a humanoid robotok, ezzel riogat Elon Musk

Elon Musk csütörtökön azt jósolta, hogy a mesterséges intelligencia (AI) „a bőség korát” hozhatja el, ahol az egyetemes alapjövedelem helyett „egyetemes magas jövedelem” lesz, de arra is figyelmeztetett, hogy a „humanoid robotok” emberekre vadászhatnak – írja az AFP alapján az Agerpres. Elon Musk a mesterséges intelligencia szabályozásával foglalkozó első globális csúcstalálkozón vett részt, és a brit miniszterelnökkel beszélgetett.

A SpaceX, a Tesla és az X cégek tulajdonosa, Elon Musk a brit miniszterelnökkel, Rishi Sunakkal folytatott megbeszélést csütörtökön a mesterséges intelligencia szabályozásával foglalkozó első globális csúcstalálkozón, amelyet a brit Bletchley Parkban tartottak. A dél-afrikai származású amerikai milliárdos nem sokkal később Londonban Rishi Sunakkal folytatott megbeszélésén azt jósolta, hogy eljön az az idő, amikor „nem lesz szükség munkára”, hanem csak azok fognak dolgozni, akik kedvtelésből szeretnék ezt.

Illusztráció | Fotó forrása: Pexels

A mesterséges intelligencia olyan, mint „egy varázsdzsinn”, amely minden kívánságot teljesít – tette hozzá Elon Musk, de emlékeztetett arra, hogy az ilyen tündérmesék ritkán végződnek jól. „Az egyik jövőbeli kihívás, hogy tudjuk, hogyan találjunk értelmet az életünknek” – tette hozzá a híres vállalkozó.

Véleménye szerint „nagyon kell aggódnunk” a humanoid robotok miatt, amelyek „bárhová követhetnek minket”. „És mi lesz, ha egy nap kapnak egy szoftverfrissítést, és már nem lesznek olyan barátságosak?” – tűnődött Elon Musk. Az új technológiai milliárdos hangsúlyozta, fontos, hogy legyen egy fizikai kikapcsoló gomb. Rishi Sunak erre reagálva kijelentette, hogy mindannyian láttunk már olyan robotfilmeket, amelyekben végül kikapcsolják a gépeket.

A Bletchley Parkban tartott kétnapos találkozó csütörtökön ért véget, és a nyugati kormányok és a részt vevő vállalatok megállapodtak egy új biztonsági tesztelési rendszerről a mesterséges intelligencia legújabb generációs „határvidékének” nevezett területen. Bár nem közvetítették élőben, Elon Musk és Rishi Sunak eszmecseréjét később az X közösségi médiahálózaton is meg fogják osztani az ígéretek szerint.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?