banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Székelyudvarhely: takaréklángra kerül a kultúra az ünnepi időszakban

A vakáció idejére Székelyudvarhelyen bezár a könyvtár, a múzeum, a színház, a művelődési ház és táncműhely is. A városvezetés döntése leginkább a Tomcsa Sándor Színházat érinti, melynek le kell mondania a hagyományos szilveszteri előadásáról.

Bezárja kapuit és nem fogad látogatókat december 24. és január 9. között az udvarhelyi városháza öt kulturális intézménye, a Művelődési Ház, a városi könyvtár, a Haáz Rezső Múzeum, a Tomcsa Sándor Színház és az Udvarhely Néptáncműhely – eme a döntésével az energiaszámlákon szeretne spórolni az udvarhelyi városvezetés.

Fotó forrása: Udvarhely.ro

A Küküllő parti városban egy hónappal ezelőtt, november 10-én tették közhírré, hogy fapadosra szabják az ünnepi időszakot, az energiatakarékosság jegyében minimálisra faragták a karácsonyi vásár és az ünnepi rendezvények költségvetését, lemondtak a szilveszteri szabadtéri koncertről és tűzijátékról, és hasonló okok miatt döntöttek a szegényesebb és egyben gyengébb fényerejű díszvilágítás mellett. Már akkor jelezték, hogy további energiatakarékossági intézkedésekre számíthatnak a városlakók.

Az udvarhelyi intézményvezetők egyetértenek az intézkedéssel, szerintük a leállás kevésbé érinti tevékenységüket, az említett időszakot részben szabadságolásokkal hidalják át, de a kevesebb energiafogyasztással járó adminisztratív munka többnyire folytatódik. A mostani önkormányzati döntés az udvarhelyi Stúdió Mozit is érinti, az Udvarhely Néptáncműhelyre bízott épületben januártól március végéig nem lesznek rendezvények, emiatt három koncertnek kell új helyszínt keresni, de a legrosszabb hírt azok kapták, akik az óév utolsó óráit hagyományosan a színházban szokták tölteni: idén nem lesz szilveszteri előadás.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?